4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Spitalul Husi si-a cumpãrat laparoscop!

- Advertisement -

VESTE BUNÃ Începând de ieri, spitalul municipal Husi are propriul laparoscop! Aparaturã extrem de necesarã unui act medical modern si eficient, laparoscopul va fi util, de azi înainte, chirurgilor si ginecologilor din spital, care vor ajuta astfel sute de pacienti, veniti din întreaga zonã.

Ieri, a ajuns la spitalul municipal Husi laparoscopul promis de conducerea institutiei de multã vreme! Cu un efort bugetar semnificativ, s-a reusit achizitionarea aparaturii cerute de aproape un an, de chirurgii si ginecologii din spital. „Este o bucurie pentru noi, pentru cã un laparoscop ne dã posibilitatea sã ajutãm foarte multi oameni, care au nevoie de interventii chirurgicale. Eficienta lui este indiscutabilã! Perioada de refacere a pacientului dupã operatie este mult redusã si, dupã doar douã zile, el poate pleca acasã. Laparoscopul va fi folosit si de ginecologii spitalului nostru, evident”, a spus medicul Wassouf Emad, purtãtor de cuvânt al spitalului municipal „Dimitrie Castroian” Husi. Acesta a mai precizat cã medicii care vor utiliza laparoscopul au competenta necesarã de a lucra cu o astfel de aparaturã medicalã. De mentionat cã în spital mai existã un laparoscop, cel achizitionat de chirurgul Nelu Tãtaru, la începutul acestui an, în nume personal.

În jur de 60 de persoane vor beneficia, lunar, de interventii cu laparoscopul!

Luni, spun reprezentantii spitalului, este deja programatã prima operatie cu noul laparoscop. „O pacientã de 65 de ani va fi prima operatã si ne bucurãm cã avem posibilitatea sã efectuãm interventia cu laparoscopul primit astãzi (ieri, n.r.). De altfel, în jur de 50 sau 60 de persoane, estimãm noi, lunar, vor beneficia de acest aparat, numai în sectia de chirurgie. Avem medici foarte buni în spital, profesionisti, care au cunostintele necesare de a tine pasul cu tehnologia în domeniul medical”, a mai spus chirurgul Wassouf Emad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.