spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Spitalul Județean de Urgență Vaslui își modifică programul de vizite din cauza valului patru al pandemiei de COVID-19

- Advertisement -
MĂSURI… Pacienții pot fi vizitați de luni până duminică, dar numai în intervalul 15.00-16.00 și doar după ce medicul curant își dă acordul.

RESTRICȚII… Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a decis să modifice, din nou, programul de vizitare a pacienților, în această perioadă din cauza numărului tot mai mare al persoanelor pozitive COVID-19, care se adresează în această perioadă unităților sanitare. Astfel, pe majoritatea secțiilor, pacienții pot fi vizitați de luni până duminică, dar numai în intervalul orar 15.00-16.00 și doar după ce medicul curant își dă acordul. Înainte de a intra în spital, aparținătorii vor trebui să depună o cerere la conducerea unității prin care își vor lua angajamentul că vor respecta regulamentul pus la dispoziție.

Iată ce prevede tot regulamentul Spitalului Județean de Urgență Vaslui în cazul vizitelor pacienților: 1. În situația în care pacientul nu poate comunica cu familia virtual din cauza stării de sănătate critice/severe, se acceptă vizita unui singur membru al familiei în secție/compartimentul unde este spitalizat; 2. Familia, printr-un singur reprezentant, va lua legătura cu medicul curant pentru a primi acordul de vizitare a pacientului, cât și informații asupra stării de sănătate și a datei programării; 3. După acordul medicului curant, va completa o cerere către managerul spitalului, în ziua în care are programarea; 4. În ziua programării vizitei, aparținătorul se va supune triajului epidemiologic la intrarea în spital; 5. Durata vizitei nu va fi mai mare de 15 minute, o singură persoană și o singură dată; 6. În timpul vizitei va avea echipament corespunzător: în zona contaminată -botoșei, bonetă, halat chirurgical ranforsat, mască FP2, vizieră/ochelari, igiena mâinilor cu dezinfectant. În alte secții/compartimente – igiena mâinilor cu dezinfectant, halat de unică folosință, mască chirurgicală; 7. Echiparea și dezechiparea se va face sub stricta supraveghere de către un cadru medico-auxiliar din secție, cu îndepărtarea îmbrăcămintei exterioare (haină, jachetă) și a bijuteriilor de pe mână; 8. Toate obiectele personale, chei, poșete, telefoane mobile vor rămâne în afara zonei contaminate; 9. Copiii sub 16 ani nu pot fi admiși la vizită; 10. Aparținătorul, pe parcursul vizitei, nu va avea contact cu aparatura, mobilierul, tegumentele pacientului; 11. Vizitatorul va fi informat în ceea ce privește impactul emoțional cu privire la suferința pacienților internați în secție cât și asupra posibilității de contaminare în cazul nerespectării regulamentului pus la dispoziție; 12. Vizitatorul va obține informații cu privire la starea de sănătate a pacientului înainte de intrare în zona contaminată; 13. Vizitele vor avea loc zilnic, numai în intervalul orar 15:00-16:00 și nu se pot face mai mult de trei vizite/zi, în ordinea programărilor, în toate secțiile și compartimentele clinice unde există solicitări; 14. În cursul vizitei, aparținătorul va avea o atitudine reverențioasă față de toate categoriile de personal; 15. Pe toată durata vizitei, aparținătorul va fi însoțit de un cadru medical care îi asigură sprijin emoțional și la dezechipare, pentru a reduce riscurile de contaminare; 16. În situația în care pacientul se găsește în stare terminală, aparținătorul poate primi informații cu privire la protocolul de deces.” Este a doua oară când conducerea SJU Vaslui restricționează accesul aparținătorilor în spital. Același regulament a fost pus în aplicare și în primăvara acestui an, însă odată cu scăderea cazurilor de COVID-19, condițiile s-au mai relaxat, revenind la programul normal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.