spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
26-apr.-2024

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, prezent la concursul național “Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”

- Advertisement -
BUNĂTĂȚI… Bucătăresele vasluiene au mers în fața juriului cu o ciorbă de pui a la grec, cu mușchiuleț de porc împănat cu orez cu legume și salată de varză în trei culori, iar la desert cu o tartă cu mere.

ÎNTRECERE… Bucătari din 28 de spitale de stat din țară, între care s-au numărat și trei reprezentante ale Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au demonstrat, la sfârșitul săptămânii trecute, că pot pregăti meniuri îndestulătoare și gustoase, cu suma modestă oferită de stat, drept alocație de hrană pentru pacienți.

Concursul a fost organizat la Sighișoara, iar bucătarii din spitale care au luat parte la întrecere au arătat juriului că se pot concepe mâncăruri sățioase și dietetice cu numai 22 de lei de persoană pe zi. Ca să se poată încadra în această sumă, bucătarii au gătit o masă de prânz cu sume cuprinse între 10 și 15 lei de persoană. Dacă bucătarii altor unități sanitare din țară nu au respectat regulile concursului, preparând tot felul de mâncăruri sofisticate, de la șalău de Nil la grătar, la prăjituri Pavlova cu spumă de căpșuni, reprezentantele SJU Vaslui s-au ținut de regulament și au gătit un meniu la îndemână, care să se încadreze în suma alocată de stat. Astfel, acestea au mers în fața juriului cu o ciorbă de pui a la grec, la felul doi cu mușchiuleț de porc împănat cu orez cu legume și salată de varză în trei culori, iar la desert cu o tartă cu mere. Majoritatea bucătarilor au recunoscut că puțini pacienți se bucură de mâncărurile prezentate în cadrul concursului și asta pentru că majoritatea bucătăriilor nu sunt echipate pentru prepararea acestor meniuri. Dincolo de latura competițională, evenimentul a reprezentat și o bună oportunitate pentru bucatarii spitalelor de stat de a mai socializa și de a face schimb de experiență. Sorin Gabriel Ungureanu, directorul general adjunct al Autorității Naționale de Management al calității în Sănătate, a declarat că concursul organizat sâmbătă la Sighișoara “ar trebui să fie începutul rezolvării unei probleme pe care toți știm că o are sistemul sanitar. Ar putea reprezenta standardizarea modului în care se asigură alimentația pacientului”. Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost reprezentat la concursul “ Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet” de bucătăresele Liliana Agrigoroaie și Picincu Ioana. Acestea au mers însoțite în județul Mureș de Diana Bosîncianu, șefa Biroului Administrativ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. 🙂 🙂 🙂
    Asta e cea mai nostima stire! Din ce alimente au preparat bucataresele alea bucatele? Din cele care se gasesc in sacosele pline cu care pleaca la fiecare sfarsit de tura? ca nu cred ca au prezentat zoaiele servite, zilnic, pacientilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.