spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Spitalul judetean, reabilitat cu bani europeni

- Advertisement -

RENOVARE În maxim trei ani, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui va avea o fatã nouã!

Se fac pasi importanti în ceea ce priveste amenajarea Spitalului judetean de urgentã Vaslui ale cãrui clãdiri se aflã într-o stare avansatã de degradare. Spitalul Judetean de Urgentã nu a mai fost reabilitat de zeci de ani. Cu toate cã este cea mai importantã unitate spitaliceascã din judet, din anul 1972 de când a fost înfiintat, SJU Vaslui se aflã într-o situatie criticã. De-a lungul timpului, acestuia nu i-au fost aduse decât mici îmbunãtãtiri, însã, în majoritatea sectiilor, conditiile de cazare lasã în continuare de dorit, ceea ce influenteazã inclusiv calitatea actului medical. Acestã situatie este pe cale sã se schimbe. Managementul Spitalului Judetean a trecut în subordinea Consiliului Judetean care va implementa în urmãtoarele 36 de luni proiectul “Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui”. Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Judetean va contribui la ridicarea calitãtii serviciilor medicale la standarde europene, cu efecte pozitive directe asupra gradului de sãnãtate.

Peste 50 milioane de lei pentru reabilitarea spitalului

Lucrãrile de reabilitare, modernizare si echipare a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui sunt estimate la 47,29 milioane lei, fãrã TVA. Procedurile de adjudecare trebuiau sã înceapã pe 25 octombrie 2010, iar lucrãrile la 25 martie 2011, data prevãzutã pentru finalizarea lor fiind 25 martie 2014. Contractul se înscrie în Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritarã 3 “Îmbunãtãtirea infrastructurii sociale”, Domeniul de interventie 3.1 Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sãnãtate”. Compania care va câstiga licitatia ar urma sã efectueze, printre altele, lucrãri de constructii de unitãti spitalicesti, renovare a clãdirilor degradate, dar si lucrãri de reparatii generale si de renovare. Potrivit anuntului de intentie, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui ar avea nevoie de lucrãri de consolidare, reabilitare, tâmplarie, finisaje si recompartimentare.Proiectul, depus spre finantare în iulie 2009, prevede consolidarea si reabilitarea termicã a corpurilor A si B, completarea lucrãrilor la corpul C, precum si dotarea cu mobilier, echipamente si aparaturã medicalã.

Clãdirea Spitalului Judetean presupune costuri de întretinere ridicate!

Însã, înainte de toate, datoritã vechimii si a stãrii de fapt, sunt necesare lucrãri esentiale de consolidare a imobilelor ce gãzduiesc sectiile spitalului întrucât existã riscul prãbusirii acestora. Centrul TBC din cadrul Spitalului judetean este adãpostit de o clãdire veche de 90 de ani. Peretii sunt crãpati, dusumelele putrezite, iar geamurile stau sã cadã. Spitalul este un unul de tip pavilionar, clãdirea aducând mai degrabã cu un lagãr, având un grad de uzurã de peste 90%. Pânã si corpul de clãdire în care functioneazã Sectia boli infectioase sau Psihiatria sunt desprinse parcã dintr-un cosmar. Mobilierul din saloane este vechi si stricat, iar saloanele aratã ca niste camere de torturã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.