SPORTIV VASLUIAN, BÃTUT DE ANTRENOR!

BÃTAIE Un cunoscut antrenor de lupte din Vaslui este cercetat penal, dupã ce a lovit un sportiv la antrenament. Nervos cã tânãrul se amuza pe seama sfaturilor sale, Neculai Beligan l-a bruscat si i-a dat cu piciorul în cap, incidentul fiind surprins de camerele de supraveghere montate în salã. Beligan este cercetat acum disciplinar de conducerea Clubului Sportiv « Viitorul », dar va trebui sã dea socotealã si în fata oamenilor legii, întrucât sportivul l-a reclamat la Politie pentru lovire.

Acuzatii grave la adresa antrenorului Neculai Beligan de la C.S. Viitorul din Vaslui. Unul dintre elevii sãi, vicecampion national la lupte, categoria cadeti, l-a reclamat la politie pentru lovire. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere aratã cã Beligan l-a luat de cap pe bãiat, l-a târât si l-a lovit cu pumnii si picioarele. Incidentul s-a petrecut în prezenta altor sportivi, sãptãmâna trecutã, în sala de pregãtire a C.S. Viitorul. “S-a luat de tunsorile noastre. Eu m-am uitat la un coleg si am început sã râd, el m-a vãzut si a sãrit la mine. A vrut sã mã loveascã peste fatã, dar m-am ferit, apoi m-a trântit pe saltea si mi-a dat cu piciorul în cap. M-a lovit la ureche. Este un antrenor mai dur. Nu au fost incidente cu alti colegi. Pe mine m-a mai lovit, dar am fost si eu vinovat. Venisem bãut la antrenament. Acum s-a luat de mine degeaba. Am vorbit cu pãrintii si ei mi-au spus sã fac reclamatie la Politie. Am cerut imaginile domnului director, mi-am scos certificat medico-legal. Nu este normal ce s-a întâmplat ! Eu vin la antrenamente, fac sport, nu vin sã fiu bãtut. Pe mine pãrintii nu m-au bãtut, sã iau bãtaie de la antrenor ?! Nici prin cap nu mi-a trecut sã ripostez, cã nu este frumos ! O sã merg în continuare la club, nu îmi este teamã. În plus, urmeazã competitia de la Tulcea si nu pot lipsi», a spus Andrei Costan.

“Elevii mã considerã un tip mai dur”

Arãtat acum cu degetul, Neculai Beligan se aratã contrariat de acuzatiile care i se aduc. « Eu nu pot sã spun mare lucru acum. Nu vreau nici sã-l acuz, ca sã mã disculp, cã nu e frumos ! Nu zic cã are tautuaj, o frezã mai asa, un cercel în pleoapã… Noi facem sport, lupte, nu suntem la circ, nici nu facem modã, nu e Botezatu aici. Acesta este un sport mai dur, cum e si box-ul, si judo. Dacã era la un antrenament de box si încasa câteva sute de pumni, ce se întâmpla ?! Eu nu am vãzut încã imaginile, dar am înteles cã a fost o rostogolire, intentia nu a fost sã-l strivesc cu piciorul…Nu stiu ce sã spun, o sã mã uit si eu. Cert este cã a fost învãtat sã facã asta, nu a actionat de capul lui. Elevii mã considerã un tip mai dur, deoarece eu le cer sã aibã comportament de sportivi, le spun ce sã mãnânce, ca sã aibã o greutate corectã la competitii. În aprilie, noi avem faza nationalã la Tulcea si nu ne putem prezenta oricum. Nu le dau voie sã iasã din camere dupã ora 23, nu îi las la discotecã, antrenamentele sunt antrenamente si pentru asta sunt ei aici. Copilul ãsta este unul problemã, vã poate confirma dirigintele. Nu vreau eu sã intru în amãnunte, dar ce sã spun eu e adevãrat. Vã asigur cã fãrã metoda ruseascã, nu se poate face performantã, iar eu am performantã cu elevii mei, de atâtea generatii încoace ! De aceea, de-a lungul timpului mi-am atras si simpatii, dar mai ales antipatii. Mai avem discutii aprinse, dar eu nu mã pierd cu firea ! », a declarat Neculai Beligan.

Conducerea Clubului regretã incidentul

« Este o situatie neplãcutã, un incident regretabil, care ne umbreste munca, rezultatele ! Nu trebuia sã se ajungã aici, e clar ! Copilul acesta a venit dupã mine la toaletã, sã reclame bãtaia. Mi s-a pãrut speriat. Am vãzut imaginile, i le-am pus la dispozitie sportivului, la solicitarea acestuia. Nimic din ce am vãzut nu presupune vreun procedeu sportiv. A sãrit, pur si simplu, la el ! Am anuntat sefii de la minister despre incident, s-a constituit o comisie de disciplinã, care va sta de vorbã cu cei implicati, dar si cu martorii. La final, se vor lua mãsuri. Nu au mai fost asemenea probleme la club, nu am mai avut nicio astfel de sesizare si tocmai de aceea trebuie sã stim exact dacã e vreo problemã cu acest sportiv, întrucât acesta a mai relatat alte douã episoade similare », a afirmat Aliosa Axinte, directorul C.S. Viitorul Vaslui. Plângerea sportivului a fost înregistratã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, politistii desfãsurând cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri si alte violente. Costan este multiplu medaliat la competitiile nationale. A obtinut o medalie de argint si trei de bronz la campionatele nationale de cadeti. Este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ