spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Sportivi din Bârlad, finanțare de mii de lei pentru promovarea talentelor sportive!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
FINANȚARE… Echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” și sportivul de ju jitsu, Mihai Gheghici, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, primesc finanțare pentru performanță!

REUȘITĂ… Peste 600 de proiecte au fost înscrise de către tineri talentați în cadrul ediției 2022 a Programului MOL de promovare a talentelor. Aproape 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei. Din județul Vaslui, au obținut finanțare Echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” și sportivul Mihai Gheghici, la ju jitsu, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, ambele din Bârlad. În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

În cadrul celor 17 ediții ale Programului MOL, derulate între anii 2006-2022, finanțarea acordată este de peste șase milioane de lei, de care au beneficiat 3.340 de tineri talentați. MOL România și Fundația „Pentru Comunitate” au selectat câștigătorii celei de-a 17-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanțare în valoare totală de 583.549 de lei, iar cu acest buget vor fi susținute 205 proiecte de artă și sport și 592 de tineri sportivi și artiști. Printre ei se numără – la categoria talente în sport, echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” și sportivul Mihai Gheghici, la ju jitsu, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, tot din Bârlad.

Cine sunt cei care primesc finanțare de 10.000 de lei

Mihai Gheghici

Sportivul bârlădean Mihai Gheghici este cel mai bun din țară la categoria sa. Are 10 ani și 30 de kg. Acum trei ani, a câștigat titlul de campion  european la Londra, medalia de bronz la Dublin și două medalii de aur la Chișinău. Mihai este elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, îmbinând foarte bine școala cu antrenamentele de Ju-Jitsu, fiind deosebit de talentat în practicarea artelor marțiale. Fetele care alcătuiesc echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” au între 13 și 14 ani și sunt calificate pe locul 4 la nivel regional. Sunt antrenate de prof. Lucian Stoica, cel care le-a și înscris cererea de solicitare a finanțării, având în vedere potențialul de a face performanță a micilor  voleibaliste. Cu banii  obținuți se vor achiziționa mingi de volei, echipamente și alte produse în vederea obținerii de performanțe.

Mii de tineri talentați au primit finanțare pentru performanță

Începând din 2006 și până în prezent, prin acest  Program au fost sprijiniți 3.340 de tineri talentați cu finanțare în valoare totală de 6.050.593 de lei. Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și transforma talentul într-o carieră. „Este o bucurie și o onoare să putem susține prin acest Program unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară, care vor avea ocazia să participe la competiții, festivaluri, concerte și expoziții internaționale. Cu siguranță vom mai auzi despre ei și ne vom mândri cu toții de rezultatele lor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România. La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor, au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de județe și din capitală – un record al tuturor edițiilor. Alocarea fondului disponibil de 583.549 lei a fost făcută în urma selecției realizate de către două jurii formate din specialiști în sport și artă. După analiza aplicațiilor, aceștia au declarat câștigătoare 205 proiecte, care susțin 592 de tineri talentați. În domeniul sportului sunt susținute 118 proiecte cu suma totală de 223.500 de lei, în domeniul artelor 50 de proiecte cu 199.999 de lei, iar la categoria de vârstă de peste 18 ani, 37 de proiecte vor fi susținute cu 160.050 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.