spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Sprijin financiar nerambursabil pentru trei biserici și trei asociații sociale și culturale

- Advertisement -
AJUTOR… Se vor aloca de la bugetul local peste 200.000 de lei pentru finanțările nerambursabile. Cine sunt norocoșii?

BANI DE LA BUGET… Trei Biserici și tot atâtea asociații au depus proiecte pentru obținerea de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități non profit de interes local. Astfel, la ședința CLM Bârlad, consilierii locali vor analiza cererile Parohiilor Sf. Andrei, Domneasca I și Domneasca II, pentru reparații. Pentru activități nonprofit de interes local, la secțiunea „Activitati cu specific Social”, sunt luate în calcul Asociația Nevăzătorilor din România și „Bună Ziua, Copii„ din România”, precum și la secțiunea „Cultural”,  Asociația „Elite Genius”.  În total, de la bugetul local sunt peste 200.000 de lei pentru finanțările respective, nerambursabile.

Documentele pe baza cărora se acordă sprijinul financiar, sunt cele prevăzute în Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local: cerere-tip – formular de solicitare de sprijin financiar de la Consiliul local al municipiului Bârlad; devizul de lucrări, la prețuri actualizate și potrivit reglementărilor în vigoare privind taxa pe valoare adăugată, pentru lucrările rămase de executat, datat pe anul în curs; copie de pe autorizația de construire pentru reparații capitale și construcții noi, eliberată potrivit Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare;  în cazul solicitărilor privind asistența socială, se va depune proiectul acțiunii respective, inclusiv devizul aferent; documentația va fi înaintată Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Bârlad, cu respectarea legislației în vigoare; copie a certificatului de înregistrare fiscală; adeverință certificată de bancă sau copia unui extras bancar, conform cu originalul, prin care este precizat codul TBAN al unității de cult solicitante; declarația pe propria răspundere a solicitantului; declarația de imparțialitate a beneficiarului; certificate fiscale care să ateste că solicitantul nu are datorii restante la bugetul de stat și local.

Câți bani se alocă fiecărui solicitant luat în calcul pentru aprobare

Consilierii locali vor analiza și aproba (sau nu) alocarea sprijinului financiar nerambursabil alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru secțiunea „CULTE”, după cum urmează: Parohiei ”Sf. Andrei”din Bârlad suma de 50.000 lei pentru Lucrări tencuieli interioare, exterioare si finisaje ; Parohiei „Domneasca I”din Barlad suma de 50.000 lei pentru Reparații la fațada bisericii; Parohiei „Domneasca II” din Bârlad suma de 50.000 lei pentru Reparații la acoperișul bisericii. Pentru activități nonprofit de interes local, pentru secțiunea „Activități cu specific Social”, după cum urmează : Asociației „Nevăzătorilor din România” suma de 10.755 lei pentru Proiectul „Acces pentru fiecare”; Asociației „Buna ziua copii din Romania” suma de 39.245 lei pentru Proiectul „Toți copii sunt copii” . De asemenea, urmează a se aproba (sau nu) alocarea sprijinului financiar nerambursabil alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru secțiunea „CULTURA”, după cum urmează: Asociației Regională „Elite Genius” suma de 10.000 lei pentru Proiectul „Personalități culturale bârlădene – 0 altă abordare: 3D”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.