0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Sprijin financiar pentru crescătorii de păsări și animale

- Advertisement -

Guvernul va aproba în ședința de joi, printr-o ordonanță de urgență, instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

„Scopul prezentei ordonanțe îl reprezintă instituirea unei scheme de ajutor de stat, schemă având ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale în această perioadă s-a stabilit acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa și a contracara parte din pierderile înregistrate pe parcursul anilor 2021 și 2022, cauzate de restricțiile sanitare, perturbarea lanțurilor de aprovizionare și dificultatea în asigurarea materiilor prime necesare. Prezentul proiect de ordonanță de urgență reglementează speciile, beneficiarii, criteriile de eligibilitate, documentele justificative, durata schemei și valoarea ajutorului de stat, precum și regulile procedurale pentru implementarea schemei de ajutor de stat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Posturi noi la DSVSA

În ședința de Guvern va fi aprobată, prin memorandum, suplimentarea numărului de posturi aferente Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene în cadrul cărora funcționează Posturile de Inspecție la Frontieră cu 25 de posturi, în vederea gestionării adecvate a activității de control sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor la frontieră.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.