SRI şi MAI, postări virale pe Facebook de Dragobete. Cum au reacţionat internauţii FOTO

Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne au postat miercuri pe paginile de Facebook mesaje amuzante prilejuite de sărbătoarea tradiţională de Dragobete, care au devenit virale şi au avut mii de distribuiri şi comentarii.

SRI şi MAI au publicat mesaje amuzante de Dragobete. Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis, miercuri, un mesaj cu fluturi în stomac, de Dragobete. Postarea pe Facebook a devenit virală, fiind distribuită de aproape 1.000 de ori. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță, în felul propriu, că azi e Dragobetele și că „cine te iubește te așteaptă”, mesajul fiind ilustrat de un poliţist de la „Rutieră” manevrând un aparat radar.

Fotografia postată, de Dragobete, de SRI, reprezintă o radiografie în care se văd fluturii din stomac, simbol la dragostei. Imaginea a fost distribuită de peste 400 de ori într-o oră, devenind virală.

Postarea SRI a stârnit şi numeroase reacţii în rândul ultilizatorilor Facebook din România, care s-au întrecut în răspunsuri în ton cu sărbătoarea:

„De dimineață ai zis „Te iubesc” și partenerului/partenerei și agentului de la SRI care asculta”

„Cetățeni, nu vă lăsați impresionați! Fluturii aia vin cu tehnica la pachet! Hai, la multi ani!”

„Se mai face contrabandă cu fluturi?”

„I-am zis că o iubesc și agentul SRI mi-a mulțumit”

„Fluturii în stomac sunt dovadă de iubire. Dar să fii și ascultată, aia dovadă de dragoste”

„Eu știam că voi știți tot, dar nu credeam că știți și de moliile noastre din stomac”

„De la băieții cu ochi albaștri pentru toate fetele cu zâmbetul pe buze”

„Spune-i ca o iubești sau ii spunem noi!”

SRI şi MAI au postat mesaje de Dragobete devenite virale

Postarea MAI este însoțită și de un mesaj: „Și-n dragoste sunt reguli! 24 Februarie- Iubește Românește!”, conform AlephNews.

Românii nu au întârziat să reacționeze la postarea Poliției Române:

„Iar cine te iubește te lasă să pleci când te simți inconfortabil în preajmă”

„O bere la Social Media Manager, repede”

„Sau condu cu grija, cineva te asteapta acasa și azi”

„În dragoste și în război nu există reguli”, spunea cineva cândva…

„Și pe mine m-a așteptat săptămână trecută joi și mi-a dat numai 6 puncte penalizare”

„Vă rugăm, să ne așteptați mai la vedere!”

Pe 24 februarie se sărbătoreşte Dragobetele, ziua iubirii pentru români. Sărbătoarea marchează ziua lui Dragobete, zeul tinereţii şi al iubirii, şi are origini strămoşeşti, cu o semnificaţie aparte, plină de ritualuri şi tradiţie.

Pe lângă partea laică, Dragobetele sunt legate și de religie. Astfel că, pe data de 24 februarie, potrivit calendarului creștin ortodox, se sărbătorește Întâia și a doua aflare a Capului Sf. Ioan Botezătorul, sărbătoarea fiind numită în slavonă „Glavo-Obretenia”.

Tot din slavonă se trage și etimologia cuvântului Dragobete, care provine de la cuvintele „dragu” (drag) și „bîti” (a fi drag).

Încă din Evul Mediu, denumirea slavă a fost adaptată limbii române, iar Dragobetele au avut forme variate de la: Vobretenia, Rogobete, Bragobete, Bragovete. …https://www.romaniatv.net/sri-si-mai-postari-virale-pe-facebook-de-dragobete-cum-au-reactionat-internautii-foto_5300458.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ