spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

UPDATE: Ștafeta INVICTUS a plecat spre Bacău, prin Bârlad și Puiești! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

UPDATE: Ștafeta Veteranilor INVICTUS a ajuns la Bârlad, vineri 13 octombrie și a reprezentat un moment important pentru voluntarii INVICTUS din Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru TELL”. În cadrul unei ceremonii organizate la Monumentul Eroilor Neamului din Piața „Cerbul de Aur”, „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” care parcurge „Traseul roșu”, a fost predată de voluntarii INVICTUS din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani și ai Batalionului 83 Rachete Operativ Tactice „BOGDAN I” din Bârlad, voluntarilor INVICTUS din Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru TELL”.

Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Garnizoanei Bârlad, colonel Mihai Calinciuc. În cadrul ceremoniei, viceprimarul municipiului Bârlad, Ana-Maria Vintilă, a felicitat pe toți voluntarii participanți la acest eveniment pentru efortul depus în memoria eroilor care s-au jertfit pentru idealurile României, a oferit câte un buchet de flori voluntarelor INVICTUS din cele două echipe și o plachetă INVICTUS în semn de apreciere pentru efortul depus. „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” va fi purtată de voluntarii INVICTUS din cadrul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru TELL” și a celorlalți voluntari din Bârlad, pe traseul Bârlad – Puiești – Dragomirești – Bacău pe distanța de 95 km, în data de 14 octombrie începând cu ora 07.00.

Ștafeta Veteranilor INVICTUS a plecat din Bârlad spre Bacău

Sâmbătă 14 octombrie, ora 07.00, echipa voluntarilor INVICTUS din Bârlad au plecat în alergare să ducă mai departe „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” care parcurge „Traseul roșu”. Să urăm succes echipei bârlădene în misiunea pe care o are de îndeplinit.

Componența echipei INVICTUS este: Matei Adrian – coordonatorul lotului; Brăescu Marius; Trufaș Daniel; Andronic Andrei; Budeanu Viorel; Dulgheru Albert; Caciuc Bogdan; Caciuc Cristina; Bahrim Alina; Popa Irina; Tașcă Loredana; Grecu Florin; Botez Mihai; Hanganu Ciprian; Irimia Cristian; Olaru Nicu; Neagu George; Ciobanu Răzvan;

Echipa voluntarilor INVICTUS din Bârlad care poartă Ștafeta Veteranilor pe „Traseul Roșu”, au ajuns în localitatea Puiești, unde au avut parte de o primire călduroasă din partea primarului localității, Vasile Cezar Ticu și a elevilor Liceului Tehnologic din localitate. Alături de gazde, voluntarii INVICTUS au ținut un moment de reculegere la Monumentul Eroilor din localitate și au mulțumit gazdelor pentru frumoasa primire.

Go INVICTUS!

STIRE INITIALA: Ștafeta Veteranilor INVICTUS, la Bârlad

GO INVICTUS!… Și anul acesta, voluntarii grupului “Invictus România” participă la ediția a X-a a Ștafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie. La ștafetă participă alergători din viața civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum și militari răniți în teatrele de operații. Acțiunea presupune purtarea unei ștafete, reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor, prin alergare pe trei trasee însumând peste 3.800 de kilometri, toate având ca destinație finală orașul Carei, eliberat de sub ocupație străină la 25 octombrie 1944.

„Ștafeta Veteranilor INVICTUS” care parcurge „Traseul roșu”, va ajunge în după-amiaza zilei de astăzi, 13 octombrie, ora 16.00, la Bârlad. Ștafeta va fi adusă de voluntarii INVICTUS din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani și ai Batalionului 83 Rachete Operativ Tactice „BOGDAN I” din Bârlad. Aceasta va fi preluată de voluntarii INVICTUS din cadrul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru TELL” în cadrul unei ceremonii organizată la Monumentul Eroilor Neamului din Piața „Cerbul de Aur”.

«Vă așteptăm cu drag alături de reprezentanții autorităților locale, la Monumentul Eroilor Neamului din Piața „Cerbul de Aur”, la ora 16.00, să facem o primire frumoasă voluntarilor INVICTUS care vor aduce mâine Ștafeta Veteranilor INVICTUS” la Bârlad», au precizat oficialii de la Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru TELL” Bârlad.

Sâmbătă 14 octombrie, începând cu ora 07.00, echipa voluntarilor INVICTUS formată din personal din cadrul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru TELL” și din voluntari din Municipiul Bârlad, va fi purtată pe traseul Bârlad – Puiești – Dragomirești – Bacău pe distanța de 95 km. Această activitate se desfășoară în fiecare an în perioada 01-25 octombrie și la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naționale și alte structuri ale sistemului național de apărare, din asociații sportive și organizații nonguvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3500 de km, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final al ștafetei, unde cele trei trasee se întâlnesc, este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.