12.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Starbucks folosește extract de GÂNDACI pentru prepararea unei băuturi

- Advertisement -

Compania Starbucks a confirmat într-un comunicat citat de CNN că folosește un extract dintr-o specie de gandaci la prepararea unei băuturi. Este vorba despre Frappuccino de căpșune, iar substanța folosită- cârmâz- este cea care îi dă culoare de roz puternic.

Potrivit comunicatului, gândacii din care se extrag substanța respectivă provin, mai ales, din Mexic și America de Sud.

CNN relatează că această băutură nu este singura care conține substanța respectivă. Mai multe companii folosesc carminul drept colorant natural în locul unuia artificial la prepararea mai multor băuturi și chiar alimente. O altă băutură faimoasă care conține extract de gândaci este Campari roșu.

Starbucks a subliniat că substanța a fost aprobată de FDA, Food and Drug Administration, și că nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate. Organizația Mondială a Sănătății susține, însă, că poate cauza astm sau alergii unor persoane.

„La Starbucks, ne străduim să facem produce care respectă o varietate mare de diete și stiluri de viață. Deși nu este un produs vegan, substanța respectivă ne-a ajutat să nu folosim coloranți artificiali”, se arată în comunicatul companiei.

Se pare că scandalul a început după ce un vegan care lucrează la Starbucks a trimis blogului ThisDishIsVegetarian.com lista cu ingredientele folosite la prepararea băuturii. Pe lista figura și substanța obținută din gândaci, deși lanțul de magazine promovează băutura preparată cu lapte de soia drept sigură pentru vegani.

Vegetarienii și adepții stilului vegan sunt revoltați de folosirea extractului din gândaci de către Starbuks.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.