9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Start la închirierea a zeci de locuri de parcare în Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

NOU ÎN BÂRLAD… În foarte scurt timp, se va declansa licitatia pentru închirierea primelor 142 de locuri de parcare de pe domeniul public. Asta dupã ce, ieri, în sedinta ordinarã a Consiliului Local Municipal, proiectul de hotãrâre, care prevedea predarea unui prim lot de locuri de parcare cãtre Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, a fost aprobat cu 14 voturi „pentru” si 4 abtineri, dintr-un numãr de 18 consilieri prezenti, din 20. Cei care s-au abtinut au fost: patru consilieri ai PSD prezenti: Filip Ioan, Andrei Huban, Aneta Vasilache, Mircea Leonte.

În fiecare lunã se vor identifica, trasa si preda cãtre DAPPC alte si alte locuri, fie în parcãrile existente, fie si în cele care urmeazã sã fie amenjate pe raza localitãtii. Argumentele aduse de initiator în favoarea închirierii locurilor de parcare au fost: Metoda este practicatã în zeci de orase din tarã, întrucât le garanteazã riveranilor un loc sigur de parcare, în special atunci când se întorc de la slujbe; Aceasta este menitã sã facã ordine în privinta neîntelegerilor dintre riveranii cu un singur autoturism, care ocupã un singur loc de parcare si cei cu mai multe autoturisme, care ocupã nejustificat mai multe locuri disponibile; Sumele încasate din taxarea locurilor de parcare – fiind cu destinatie specialã – nu vor putea fi folosite decât exclusiv pentru amenajarea unor parcãri noi sau modernizarea/extinderea celor existente; Metoda garanteazã, astfel, eliminarea inechitãtilor dintre plãtitorii de taxe si impozite fãrã autoturisme si cei cu autoturisme, în sensul cã nu este moral ca banii colectati de la cei fãrã masini sã fie utilizati pentru întretinerea parcãrilor existente sau amenajarea de parcãri noi; Dacã pânã acum s-au putut realiza parcãri noi si implicit întretine cele vechi cu sumele colectate de la toatã populatia, de acum existã cadrul legal si moral de a se folosi în acest scop doar banii încasati de la proprietarii de autoturisme; În plus, legile în vigoare impun ca toate persoanele care folosesc domeniul public trebuie sã plãteascã iar proprietarii de autoturisme nu fac exceptie, întrucât acest lucru ar însemna cã acestia din urmã beneficiazã de mai multe drepturi decât cei fãrã autoturisme.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Gandire liberala ,asta ati votat asta aveti.Sa o conteste cetatenii,consilierii sau prefectul in contencios.Auzi utilizarea domeniului public..cand vor pune si taxa pe trotuar ca il folosim?Da aveti dreptate cat platesc cei care au ingradit ,au gradini in jurul blocurilor???Daca nu ai suficiente locuri de parcare va face clase sociale in oras?Smecherii in parcari platite si muritorii de rand in afara orasului?

 2. Daca vor bani sa facă parcări, spatiile alea dintre blocuri din construcție aparțin imobilelor
  Au făcut un rahat la fel ca si cu pistele de bicicliști, au vopsit doua linii pe trotuare fără sa facă absolut nimic si spațiul nu e folosibil nici ca pista de biciclete nici ca trotuar, dar bani au încasat , ca au făcut

 3. Cand dispar ingradirile de la blocuri unde anumite persoane si-au insusit acel spatiu ca si cum ar fi proprietari.
  Mai au si atentionari cu „NU PARCATI” pe spatiul public.
  Jenant pentru acest primar si echipa lui care nu trateaza pe toata lumea la fel.

 4. Cand dispar ingradirile de la blocuri unde anumite persoane si-au insusit acel spatiu ca si cum ar fi proprietari.
  Mai au si atentionari cu „NU PARCATI” pe spatiul public.
  Jenant pentru acest primar si echipa lui care nu trateaza pe toata lumea la fel.

 5. Dar sa platesti de ani de zile intrarea in piata mare pentru mizeriile de parcari care put a pipi e moral?
  Pe Epureanu nu vezi zare de iarba pe scuaruri. E moral? Zeci de garaje ilegale, beciuri, spatii unde crestem patrunjel si pomi fructiferi imprejmuite cu garduri de sarma. E moral? Taxele pt auto pentru ce sunt? Taxa de protectie?
  Ce vrajeala!
  Unde ai mai vazut scoli fara locuri de parcare: scoala 11, scoala 10, scoala 9, liceul Petru Rares, scoala 1, scoala 2, scoala de muzica. Avem parcari imposibile la lidl, penny, berlin. Imputite in piata.
  Parcarile cu plata sunt cu bariera, iluminatilor. Altfel, ii faceti pe oameni sa se bata pentru placerea voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.