spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Start la Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele a V-a și a VI-a!

- Advertisement -

FESTIVITATE… Elevii de clasa a V-a și a VI-a, calificați la Olimpiada Națională de Matematică, vor susține astăzi, la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, proba scrisă. Primele rezultate vor fi afișate în această seară pe site-ul Societății de Științe Matematice, iar cele finale, mâine seară. Festivitatea de deschidere a competiției a avut loc seara trecută, la Centrul Multifuncțional “Dimitrie Cantemir”, a început cu imnul României, intonat de Corala Fantasia (prof. Vasile Negură), și a continuat cu discursurile organizatorilor. Au fost prezenți elevii participanți, profesorii lor însoțitori, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), precum și cei ai autorităților locale. De asemenea, a fost prezentă și Elisabeta Ana Naghi, inspector pentru matematică și astronomie în cadrul Ministerului Educației. Aceasta a mărturisit că este impresionată de modul în care a fost primită în Vaslui: “Vreau să vă spun că am avut o temere pentru că pentru mine Vasluiul reprezenta doar un oraș, o experiență cu un elev căruia i-am fost diriginte. Ascultându-vă pe dumneavoastră astăzi aici, văzând cu câtă dragoste am fost primită ieri, ascultând și vorbind la telefon ore întregi cu doamna inspector general, cu domnul prof. Talașman, cu domnul inspector de matematică actual, mi-am schimbat opinia. Vreau să vă spun că aștept să revin la dumneavoastră cu mare drag și mulțumesc cu această ocazie echipei de la Vaslui”, a spus ieri, în cadrul festivității de deschidere, inspectorul pentru matematică și astronomie din cadrul Ministerului Educației.

Inspectorul școlar general, prof. Ana-Cristiana Botan, le-a urat bun-venit celor 192 de elevi participanți la olimpiadă, i-a încurajat și i-a îndemnat să se bucure de această experiență. “În acest an școlar, avem onoarea de a găzdui Olimpiada națională de matematică, aflată sub semnul excelenței și al prieteniei. Așadar, vă adresez tuturor urarea de bun-venit pe meleagurile vasluiene, subliniind faptul că aceste zile vor reprezenta un context autentic de promovare a valorilor fundamentale ale educației românești. Prin grija tuturor celor implicați, această competiție nu vizează doar cunoștințe și competențe, ci este un eveniment de anvergură, care aduce împreună copii excepționali și profesori ce și-au conturat destinul prin pasiune și devotament pentru știință, pentru matematică. Împreună, avem posibilitatea de a contribui la celebrarea performanței, bucurându-ne că suntem părtași la această experiență bazată pe corectitudine, adevăr și toleranță. Dragi elevi, indiferent de locul în ierarhie, sunteți cu toții învingători, pentru că participarea la această prestigioasă competiție este o reconfirmare a naturii voastre excepționale și a profunzimii intelectuale. Totodată, sperăm ca olimpiada la care participați să prilejuiască și un schimb viu de idei, o comunicare rodnică cu cei care împărtășesc pasiunea pentru matematică și, nu în ultimul rând, întâlnirea cu Vasluiul să fie o sărbătoare. Fie ca zilele competiției să fie pline de inspirație, creativitate și efervescență intelectuală, iar emoția și implicarea să capete sens și să fie încununate de recunoaștere! Să vă bucurați deplin de șederea voastră aici, de programul și surprizele pe care noi, organizatorii, le-am gândit pentru voi, astfel încât să reveniți cu drag! Mult succes tuturor”, le-a transmis elevilor prezenți inspectorul școlar general, prof. Ana-Cristiana Botan.

“Mulțumim din suflet din partea Ministerului Educației”

Elisabeta Ana Naghi, inspector pentru matematică și astronomie în cadrul Ministerul Educației, le-a povestit tuturor celor prezenți la eveniment cum a ajuns județul Vaslui să organizeze Olimpiada Națională de Matematică. Totul se datorează, potrivit acesteia, organizatorilor Taberei Naționale de Matematică de la Huși, profesorului Adrian Talașman și fostului inspector de matematică Cătălin Daniel Cărăușu: “Nu sunt o mare povestitoare, dar trebuie să vă relatez o discuție care a avut loc în septembrie 2023 la Consfătuirile profesorilor de matematică și informatică de la Târgu Mureș. Se ridică în picioare un fost inspector de matematică al județului Vaslui, cel mai tânăr inspector dintre inspectorii prezenți atunci, și ne spune: <noi vrem să organizăm olimpiada de matematică>. Domnul Gologan: <ce puteți să faceți acolo?>. Ne-a relatat acțiunea de la tabăra din august, la care nu am participat, dar care a avut ecouri foarte frumoase în cadrul SSMR… Și a început să ne povestească despre Vaslui. Vreau să vă spun că am avut o temere pentru că pentru mine Vasluiul reprezenta doar un oraș, o experiență cu un elev căruia i-am fost diriginte. Ascultându-vă pe dumneavoastră astăzi aici, văzând cu câtă dragoste am fost primită ieri, ascultând și vorbind la telefon ore întregi cu doamna inspector general, cu domnul prof. Talașman, cu domnul inspector de matematică actual, mi-am schimbat opinia. Vreau să vă spun că aștept să revin la dumneavoastră cu mare drag și mulțumesc cu această ocazie echipei de la Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean și SSMR – filiala Vaslui și nu în ultimul rând autorităților locale, Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii Vaslui și sponsorilor, inclusiv celor anonimi, care reprezintă foarte mult pentru noi. Nu vor să spună cine sunt, dar vor să doneze pentru matematică și pentru excelență, respectiv pentru performanță. Mulțumim din suflet din partea Ministerului Educației”, a spus seara trecută, în cadrul festivității de deschidere, Elisabeta Ana Naghi, inspectorul pentru matematică și astronomie din cadrul Ministerului Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.