3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Statuia unei femei aproape dezbrăcate stârnește furie în Italia. Ce reprezintă sculptura

O statuie din bronz înfățișând o femeie sumar îmbrăcată, inspirată de un poem din secolul XIX dedicat culegătoarelor de grâu, a stârnit un val de acuzații de sexism în Italia, culminând cu cererea mai multor politicieni de a înlătura monumentul proaspăt inaugurat, scrie BBC.

Sculptura amplasată în orașul Sapri din sudul Italiei este un tribut dedicat poemului Culegătoarea de grâu din Sapri, scris de Luigi Mercantini în 1857.

Statuia înfățișează o femeie într-o rochie transparentă, mulată pe corp, acoperindu-și sânii cu o mână.

Parlamentara Laura Boldrini a declarat că statuia este „o ofensă la adresa femeilor și a trecutului pe care ar trebui să-l celebreze”.

„Cum pot instituțiile accepta reprezentarea femeilor ca obiecte sexualizate? Șovinismul masculin este unul din relele Italiei”, a scris Laura Boldrini pe Twitter.

Poezia este scrisă din perspectiva unei culegătoare care adună spicele rămase pe câmp după seceriș. Culegătoarea lasă munca la câmp și se alătură unei expediții eșuate, condusă de revoluționarul Carlo Pisacane împotriva Regatului napoli, soldată cu 300 de morți.

Statuia a fost dezvelită duminică în cadrul unui eveniment la care au luat parte politicieni locali și naționali, inclusiv fostul premier Giuseppe Conte.

Un grup de politiciene de la Partidul Democrat din Palermo a cerut demolarea statuii. „Încă o dată, suferim umilința de a ne vedea reprezentate sub forma unor obiecte sexuale, lipsite de suflet și fără nicio legătură cu problemele sociale și politice”, arată ele într-o declarație.

Monica Cirinnà, senatoare a partidului, a numit sculptura „o palmă pe fața istoriei și a femeilor, care sunt privite ca obiecte sexuale”. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/statuia-unei-femei-aproape-dezbracate-starneste-furie-in-italia-ce-reprezinta-sculptura-1683957

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here