Statul a împrumutat peste 951 de milioane de lei de la bănci, peste nivelul programat

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în septembrie 2023 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 951,4 milioane de lei, peste nivelul programat de 600 de milioane de lei, la o dobândă anuală de 1,99%, transmite Mediafax.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari, scrie ZF.

Volumul total al cererii a fost de 2,41 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 2,4 miliarde lei, iar cele necompetitive 10,9 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 4,4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 2%.

Din valoarea nominală adjudecată de 951,4 milioane de lei , suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 840,5 milioane lei, iar în contul clienţilor la 100 milioane lei. Ofertele necompetitive au fost de 10,9 milioane lei.

La licitaţia suplimentară de marţi, 9 februarie, statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei, la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

În februarie, Ministerul Finanţelor a programat licitaţii de 4,6 miliarde de lei, la care se mai poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În ianuarie, statul a atras 7,4 miliarde lei pe piaţa internă, cu 43,8% peste volumul programat. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/statul-a-imprumutat-peste-951-de-milioane-de-lei-de-la-banci-peste-nivelul-programat-1448496
1 COMENTARIU

  1. Da nu-i problema, sunt bani destui si pentru pensii speciale. Intr-o zi, firma Romania va fi achizitionata de firma America cu tot cu oi. Ne sa va schimba numele “brandului”, doar stapanul.

LĂSAȚI UN MESAJ