Statul la stat. Pentru că sunt stresați, judecătorii CCR primesc spor „de risc” și spor de „suprasolicitare neuropsihică”

Fiecare judecător al Curţii Constituţionale primeşte lunar două sporuri pentru acelaşi lucru. Mai exact pentru faptul că sunt… stresaţi. Primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut. Al doilea, în valoare de 4.390 de lei, se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare în care, din nou, este inclusă suprasolicitarea neuropsihică. Documentele oficiale arată că judecătorii se stresează cel mai tare pentru că… atenţie… sunt speciali şi unici. De asemenea, nivelul de stres creşte atunci când se întâlnesc cu oameni din alte ţări. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

Reporter: Vă deranjez o secundă, de la Digi24 suntem. Dacă îmi permiteţi, numai puţin. Domnule judecător…, domnule judecător… Se poate măcar să vă spun despre ce este vorba?
Cristian Deliorga, judecător CCR: Nu că abia am venit, nici nu am intrat bine în sală.
Reporter: Daţi-mi voie să vă spun despre ce e vorba, nu este legat de vreo speţă de astăzi.

Dacă ar fi avut amabilitatea să ne asculte, l-am fi întrebat pe domnul judecător cât este de stresat. Şi nu este o glumă sau o ironie. Potrivit documentelor oficiale, judecătorii Curţii Constituţionale primesc, în fiecare lună, spor de stres. Şi nu unul, ci două. Să le luăm pe rând… Mai întâi, le intră în cont sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, pe care care îl primesc toţi magistraţii şi personalul din justiţie. Valoarea acestuia este de 25 la sută din indemnizaţia brută lunară. Cum un judecător CCR încasează un salariu de 29.269 lei brut, sporul ajunge la 5.660 de lei.

Reporter: Domnule Varga. Bună dimineaţa. Daţi-mi voie, o simplă întrebare, nu este legat de speţele pe care le aveţi, de la Digi24 suntem.
Attila Varga, judecător CCR: Mă grăbesc.
Reporter: Este legat de nişte sporuri pe care le luaţi. Sporul de suprasolicitare nervosă, îl luaţi de două ori, practic. Domnule Varga.. … https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-pentru-ca-sunt-stresati-judecatorii-ccr-primesc-spor-de-risc-si-spor-de-suprasolicitare-neuropsihica-1418552
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ