Steatoda nobilis, specia de păianjen care ia cu asalt Europa. Muşcătura sa poate avea efecte severe asupra organismului

Cei mai mulţi oameni au auzit de „văduva neagră”, specia veninoasă de păianjen care s-a remarcat mai ales prin comportamentul ucigaş al femelelor faţă de masculi, după reproducere. Dar pericolul poate veni şi de la Steatoda nobilis, „falsa văduvă” a cărei muşcătură vine deseori pe neaşteptate.

Oamenii de ştiinţă şi autorităţile sanitare au dezbătut pentru o lungă perioadă de timp care sunt riscurile muşcăturii acestui păianjen. Studiile sunt cu atât mai necesare cu cât numărul cazurilor s-a înmulţit în Marea Britanie, acolo unde experţii de la Universitatea Galway au analizat recent efectele resimţite de 16 oameni muşcaţi de Steatoda nobilis. Astfel, numărul total de cazuri incluse în literatura de specialitate locală ajunge la 24, potrivit Daily Mail.

Veninul, asemănător celui produs de văduva neagră, este resimţit de organism ca un şoc. Simptomele variază de la caz la caz, de la durere locală, umflături, senzaţie de greaţă sau tremur, până la tensiune arterială modificată, mobilitate afectată şi, destul de rar, infecţii bacteriene severe. O parte din cazurile depistate necesită spitalizare. …https://www.romaniatv.net/steatoda-nobilis-specia-de-paianjen-care-ia-cu-asalt-europa-muscatura-sa-poate-avea-efecte-severe-asupra-organismului_5543143.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ