24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Stefan cel Mare s-a crãpat

- Advertisement -

Monumentul lui Stefan cel Mare prezintã câteva fisuri, pe care vasluienii ni le-au semnalat alarmati, în vreme ce reprezentantii primãriei spun cã acestea sunt acolo de când e lumea.

De câteva zile sau dintotdeauna, de la ridicare sau de la cutremur, din secolul XVI sau ceva mai recent, Stefan cel Mare prezintã câteva rupturi în faimoasa sa trenã cu care ne-a obisnuit sã ni se înfãtiseze. Este vorba despre Stefan cel Mare voievodul si este vorba despre statuia din centrul municipiului Vaslui. În vreme ce vasluienii care ne-au semnalat “fenomenul” spun cã fisurile din monument sunt noi, având tendinta de a le pune pe seama ultimului cutremur, reprezentantii Primãriei Vaslui argumenteazã cã fisurile sunt vechi, sunt normale, si nu prezintã niciun pericol, nici pentru monument si nici pentru cetãteni, în eventualitatea în care plãcile de bronz ce alcãtuiesc monumentul s-ar dezintegra. O asemenea eventualitate nu existã, spun cei de la Primãrie.

Fisurile din monument sunt mai mari în partea de jos, la bazã, pentru ca sã reaparã mai sus pe aceeasi traiectorie, semn al dezlipirii plãcilor de bronz din care este alcãtuit. Primãria spune însã cã monumentul va continua sã existe, în aceeasi stare, cel putin încã pe atât cât a existat pânã acum (de la începutul anilor ’70). (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.