spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
23-apr.-2024

Stefan si familia lui au nevoie de ajutor: „nu stim cum vom reusi sã facem fatã cheltuielilor”

- Advertisement -

APEL… Stefan Bunduc, tânãrul din Negresti, diagnosticat în urmã cu ceva timp cu boalã polichisticã renalã si pancreaticã, are nevoie în continuare de ajutorul oamenilor cu suflet mare. A reusit sã intre la Facultatea de Bioinginerie Medicalã din cadrul Universitãtii de Medicinã si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, la taxã, însã pãrintii îsi fac griji cã nu vor face fatã costurilor, mai ales cã mai au o fiicã studentã în anul III la aceeasi facultate, precum si încã sase copii în scoalã. Tatãl, stâlpul familiei si, pânã de curând, singurul care aducea un venit în casã, se confruntã cu probleme de sãnãtate. „Nu stim, momentan, ce are, urmeazã sã facã un RMN peste douã-trei luni si atunci vom afla. A fost plecat multi ani în strãinãtate, la sparanghel, si de acolo credem cã i se trage. A stat mult în picioare, în genunchi, în ploaie, frig… Acum îl dor foarte tare picioarele, uneori tremurã atât de tare cã nu poate sta în picioare. Stefan a mostenit de la mine boala polichisticã renalã, la fel si încã cinci dintre copii. Boala nu se vindecã, dar o putem tine sub control, în fiecare an trebuie sã facem analize peste analize. La el, în schimb, evolutia a fost mai rapidã si a fost nevoie de o interventie la nivelul pancreasului, urmeazã sã mergem la un control luna viitoare. Ne bucurã foarte tare cã a reusit sã intre la facultate, doar asa putem spera la un viitor frumos pentru copiii nostri, dar sincer sã vã spun nu stim cum vom reusi sã facem fatã cheltuielilor, pentru cã acum, de când sotul se simte rãu, trãim din ajutorul social de 400 lei si alocatiile copiilor”, a povestit Mihaela Bunduc, în vârstã de 43 ani. Vasluienii care vor sã sustinã financiar familia Bunduc, inclusiv pe cei doi studenti, o pot face în urmãtoarele conturi: lei – RO84RNCB0262170174620001, euro – RO30RNCB0262170174620003, titular cont – Bunduc Stefan.

Stefan Bunduc provine dintr-o familie numeroasã, cu nouã copii, cel mai mic având în prezent 10 ani. Anul trecut, dupã ce colegii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au aflat cã tânãrul suferã de polichisticã renalã si pancreaticã, au lansat o companie de strângere de fonduri. Profesoara Mihaela Rotariu povestea atunci cã tânãrul a suferit în 2019 „o interventie chirurgicalã în urma cãreia i s-a extirpat o tumorã de 12 cm împreunã cu o bucatã de pancreas unde se formase. Pe bucãtica de pancreas rãmasã au mai apãrut încã 5 astfel de formatiuni. Practic, el suferã de o boalã geneticã denumitã „Boala polichisticã pancreaticã si renalã”, care a avut o evolutie atipicã pentru cã de obicei atacã rinichii”. Tânãrul le-a multumit, apoi, tuturor celor care i-au fost alãturi atât moral, cât si financiar: „Emotiile mã coplesesc si îmi provoacã o dorintã sincerã de a vã multumi. Tin de ceva timp sã spun câteva cuvinte oamenilor care îsi doresc ca eu sa fiu bine, care îsi vând chiar si propriile bunuri, care dau din putinul lor doar ca eu sã pot face lucrurile ca oricare alt copil. Sincer, vã sunt profund recunoscãtor pentru tot, pentru faptul cã aveti o asemenea bunãtate. Multe lucruri de care mã bucuram în trecut, acum nu le mai pot face… Cu toate astea, un lucru care mã tine mereu puternic este acela cã nu-mi car singur povara. Chiar nu mã asteptam sã fie atât de multã lume bunã care sã mã ajute cu tot ce pot ei”.

„Ne descurcãm greu de când sotul nu mai poate sã lucreze”

În ciuda greutãtilor întâmpinate, tânãrul a luptat si nu a abandonat scoala, ba dimpotrivã, a luat BAC-ul cu notã mare si a reusit sã intre la Facultatea de Bioinginerie Medicalã din cadrul Universitãtii de Medicinã si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi. Pãrintii însã îsi fac griji cã nu vor putea sã îl sustinã financiar la facultate: „Ne descurcãm greu de când sotul nu mai poate sã lucreze, pentru cã el era singurul care aducea un venit constant în casã. Acum are dureri de spate, de picioare, efectiv nu mai poate depune efort. A fãcut o ecografie, dar nu i-a dat de cap, încã nu stim ce are. A rãmas sã facã un RMN peste douã-trei luni, care costã 1300 lei. Pentru Stefan am fãcut cerere la facultate sã plãtim în trei transe taxa de scolarizare de 5500 lei. Am plãtit 2000 lei, trebuie sã mai plãtim 3500 lei, dar nu stim cum vom reusi. Mai avem un copil la facultate – Mihaela, studentã în anul III la facultate. Nu a prins cazare la cãmin nici ea, dar am înteles cã mai este o sansã pe 26 septembrie. Dacã nu va fi atunci sã prindã loc, va trebui sã gãsim locuri într-un apartament în chirie. Singurele noastre venituri de acum sunt ajutorul social de 400 lei, alocatiile copiilor si pensia pe caz de boalã a lui Stefan – 375 de lei, dar costurile vor fi foarte mari, nu stim cum vom face fatã, pentru cã mai avem sase copii la scoalã în Cioatele si Negresti. Ne punem toatã speranta în Dumnezeu, cã El ne va ajuta”, a povestit Mihaela Bunduc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.