spot_img
17.3 C
Vaslui
05-oct.-2024
spot_img

Stefan Velascu, un preot candidat la Primãrie

- Advertisement -

PREOT PRIMAR Stefan Velascu, preotul care a slujit timp de 28 de ani la Biserica din Popeni, va renunta dupã 10 iunie la straiele bisericesti dacã comuna Zorleni îi va conferi prin vot pozitia de edil-sef în comunã. Chiar dacã s-a tot vorbit în presã în ultimul timp de permisivitatea Bisericii Ordodoxe Române, gratie cãreia clericii au posibilitatea de a se implica activ în conducerile administratiilor locale, cei mai multi încã gãsesc imaginea unui preot, care aspirã la cea mai înaltã functie dintr-o Primãrie, cel putin ineditã.

Potrivit canoanelor bisericesti, preotii nu se pot regãsi pe listele electorale dacã nu au aprobarea superiorilor lor ierarhici, acestia sunt obligati sã candideze independenti fãrã a fi implicati politic. Anul acesta, la nivel national mai marii BOR au binecuvântat intrarea în lupta electoralã a 63 de preoti. Printre acestia se numãrã si Stefan Velascu, preotul paroh din Popeni care ne-a lãmurit ce-l poate determina pe un preot sã se transforme din slujitorul lui Dumnezeu în slujbasul administratiei. „Am decis sã candidez la Primãria Zorleni pentru cã mi-au sugerat si m-au încurajat oamenii din Popeni, pentru cã oamenii din acest sat de patru ani sunt neglijati, toate investitiile merg la centru. În cei patru ani în comuna Zorleni au intrat aproximativ 165 miliarde de lei, din acestia, dacã 5 au ajuns si la Popeni ar fi fost bine”, ne-a declarat Stefan Velascu.

La nevoie, Stefan Velascu lasã parohia pentru Primãria Zorleni

„Am binecuvântarea Episcopului pentru a candida la primãrie, nu este nimic ilegal si anormal. Patriarhia a dat derogare preotilor sã poatã ocupa aceastã functie dacã pe perioada mandatului renuntã la exercitarea functiei de preot. Pânã la urmã, rolul Bisericii nu este altul decât acela de a veghea la binele oamenilor, sã se implice si sã sprijine toate activitãtile menite sã-i ajute, atâta timp cât acestea nu se abat de la învãtãtura crestinã. Îi cunosc pe oameni, îi stiu mâhniti, si au dreptate. Este adevãrat cã suntem într-o margine, dar Popeniul nu este în afara comunei, si nici nu este un cãtun cu 100 de case, aici trãiesc peste 1000 de familii. Desi de la ei au plecat de fiecare datã un numãr mare de voturi, când a fost sã se facã ceva în comunã au fost lãsati sã astepte, iar dacã s-a fãcut câte ceva, s-a fãcut mereu cu un an înainte de alegeri”, ne-a declarat Stefan Velascu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.