10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Ştiai că poşeta are propriul cod al bunelor maniere?

- Advertisement -

Geanta sau poşeta este un accesoriu nelipsit din ţinuta unei femei. Indiferent de ocazie, fiecare femeie are ca accesoriu o geanta, fie sport sau elegantă, mică sau mare. Cât sunt de utile, ştie toată lumea, însă în acelaşi timp ne reflectă şi personalitatea sau starea de spirit şi, nu în ultimul rând, gusturile. Însă, purtarea gentilor trebuie să respecte regulile bunelor maniere ale poşetelor. Acest cod cuprinde câteva ”indicaţii preţioase” care ne vor evidenţia eleganţa. Chiar dacă găsim  gentile de dama într-o gama largă de modele, culori și forme, regulile pe care trebuie să le respecți atunci când porți o poșetă sunt puține, dar importante.

Indiferent de tipul genții pe care o alegi să o porți, trebuie să îți intre în obicei să respecți anumite reguli cuprinse în „Codul bunelor manière al poșetelor”.

Regulile principale de la care nu trebuie să facă niciodată excepții sunt:
– Să nu așezi niciodată geanta pe masă, indifferent dacă este vorba despre masa din restaurant, de la birou, din sufrageria prietenilor.
– Să nu așezi niciodata poșeta pe jos, pe podea. Aici exista două argumente. Primul se referă la igienă, iar al doilea ține de supertiții, fiind vorba din popor că acest gest ”îți alungă norocul la bani”.
– Geanta trebuie purtată pe umărul stâng sau în mâna stângă deoarece mâna dreapta trebuie să îți fie liberă atunci când saluți sau faci cunoștință cu cineva. Purtarea genții pe partea dreaptă te-ar sili să lași interlocutorul cu mâna întinsă până îți muți tu poșeta dintr-o mână în alta.
– Când mergi la restaurant sau în alte locuri unde stai la masă, poți așeza geanta pe un scaun alăturat în partea dreaptă, dar niciodată să nu o agăți de spătarul scaunului. Poți face acest gest doar dacă scaunul pe care stai este amplasat cu spătarul spre perete.
– Poșeta de tip plic sau clutch care se poartă la ocazii, poate fi așezată doar în poala ta sau pe scaun în spatele tău.
– Nu ai voie să întrebi o altă femeie dacă poșeta ei este de firmă sau dacă este din piele. Cu o astfel de întrebare vei jigni insinuând că poate fi o imitație ieftină. Este clar că nu poți întreba nimic nici despre preț.
Cu acest set de reguli vei fi cu adevărat o lady și vei emana o notă de eleganță de neegalat. O geantă purtată cu stil te va scoate cu siguranță din anonimat.

De cele mai multe ori geanta se asortează ca stil cu încălțămintea, de aceea, acum, când vara te îmbie să porți cele mai răcoroase rochii pe care le găsești în noile colecții sau în propria garderobă, codul bunelor maniere al poșetelor te va face mai încrezătoare în tine, indiferent de ținuta și accesoriile pe care te-ai hotărât să le porți.
Și mai ține cont și de următorul sfat: alege-ți stilul în funcție de ce-ți spune inima!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.