32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Știința de a fi la înălțime!

PERFORMANȚĂ… Patru eleve ale Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au participat la concursul „High School Science Projects”, ediția a X-a, desfășurat la Iași, unde au câștigat un premiu I și o mențiune! Domeniile care au fost abordate au vizat disciplinele chimie, biologie, fizică, ecologie, geologie, protecția mediului și colaborări interdisciplinare. Concursul s-a desfășurat pe 6 secțiuni, în funcție de temele abordate, iar codrenistele noastre au fost repartizate de juriu, în funcție de domeniul  abordat, la secțiunea 5, unde au obținut locul I și la secțiunea 1, unde au obținut o mențiune foarte valoroasă, având în vedere numărul de participanți.

Sâmbătă, 14 mai, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași a organizat a X-a  ediție a concursului „High School Science Projects”, adresat elevilor din învățământul preuniversitar pasionați de știință și tehnologie, de geologie și ecologie, de natură în general. Domeniile care au fost abordate au vizat disciplinele chimie, biologie, fizică, ecologie, geologie, protecția mediului  și colaborări interdisciplinare. Concursul s-a desfășurat pe 6 secțiuni, în funcție de temele abordate,  la care au participat un număr de 65 de echipe din 17 județe plus municipiul București. Printre premianți se numără și două echipe de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.

Primondial Band

La Secțiunea 5, elevele Bercea Andrada Maria și Chipirliu Ioana au obținut locul I cu o lucrare apreciată unanim de membrii juriului „PRIMORDIAL BAND” (realizarea în condiții de laborator a unei formațiuni coacervate).

Simphony of the cells- balance and imbalance

La Secțiunea 1, elevele Boțoroga Aura și Dobrovolschi Nicole au obținut prima mențiune cu lucrarea „SIMPHONY  OF  THE  CELLS – BALANCE  AND  IMBALANCE” (demonstrarea practică a permeabilității membranelor celulare).  Cadrul didactic coordonator al ambelor lucrări a fost profesorul laborant Mirela Brăescu. Lucrările premiate vor fi publicate în broșura „High School Science Projects”, care va apărea sub egida organizatorilor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here