Stiinta vine la tine acasã în „Noaptea Cercetãtorilor Europeni”

NOUTATE PANDEMICÃ…Lumea stiintei îsi dã întâlnire în data de 27 noiembrie de la ora 17.00 pentru prima datã 100% online la Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2020! Cercetãtorii si publicul din peste 15 orase din România, printre care si Bârlad, vor celebra stiinta împreunã, în conditii de sigurantã totalã, reuniti pe website-ul  noapteacercetãtorilor.eu  si pagina de Facebook a proiectului. Elementul de noutate este reprezentat de faptul cã de data aceasta atelierele, prezentãrile si experimentele realizate de acestia vor putea fi urmãrite online la nivel national.

Încã de la prima editie ce a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetãtorilor Europeni a fost un eveniment al inovatiei, un eveniment care a adus stiinta mai aproape de oameni si i-a ajutat pe cei mici, dar si pe cei mari deopotrivã sã înteleagã mai bine tainele a tot ceea ce ne înconjoarã si sã ia parte la experimente care mai de care mai inedite. Respectând aceastã traditie, evenimentul are loc si în acest an, dar, de data aceasta cu o premierã – Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2020 ajutã stiinta sã vinã direct în casele publicului, desfãsurându-se în totalitate în mediul online în data de 27 noiembrie între orele 17.00 – 22.00.

Transmisiunile se vor face direct pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropei si, asa cum ne-am obisnuit, cercetãtorii si experimentele lor ne vor îmbogãti cultura si ne vor oferi momente unice. “Ne-am dorit sã putem oferi publicului un eveniment frumos, asa cum am fãcut-o si pânã acum, dar în conditii de sigurantã maximã, anul acesta fiind unul complet atipic pentru organizarea de evenimente. Pentru noi este foarte important sã reusim în continuare sã ajutãm publicul sã se apropie de stiintã, sã o înteleagã mai bine si sã o îndrãgeascã, chiar si din confortul casei”, au transmis organizatorii evenimentului.

Asemenea anilor trecuti, la Noaptea Cercetãtorilor Europeni vor fi prezenti cercetãtori din numeroase institute de cercetare, universitãti si centre de inovatie din peste 15 orase din tarã, printre care si la Bârlad, evenimentul fiind organizat de cãtre Muzeul „Vasile Pârvan”, Sectia Astronomie. Elementul de noutate este reprezentat de faptul cã, de data aceasta atelierele, prezentãrile si experimentele realizate de acestia vor putea fi urmãrite online la nivel national.

„Noaptea Cercetãtorilor Europeni se înscrie în seria actiunilor Marie Skłodowska-Curie si este un eveniment organizat în fiecare an începând din 2005 ce a atras pânã acum peste 1.5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferã oamenilor de stiintã sansa de a intra în directã legãturã cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor.”, a precizat Ciprian Vântdevarã, muzeograf si seful sectiei Astronomie care include Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ