STIMĂ ȘI RESPECT pentru aneliștii de la Huși, cu peste un milliard de lei datorie la Primărie: au obținut contracte noi de chirie, deși n-au dat un leu din debite!

BRAVO LOR!… ANL-iștii de la Huși, cei care nu și-au mai plătit chiriile de vreo 3 – 4 ani, acumulând la buget datorii de peste un miliard de lei vechi, au primit un mărțișor deosebit din partea Primăriei și a Consiliului Local, acum, în prag de primăvară! Mai exact, aleșii s-au decis să intre cu toții în armonie, așa cum le-a recomandat, de fapt, primarul Ioan Ciupilan, și să le prelungească celor 13 datornici contractele, chiar dacă aceștia nu și-au achitat datoriile. Nu avea niciun sens să se dea dovadă de vreo exigență în recuperarea banilor, mai ales că între datornici sunt persoane cunoscute, chiar rude, prieteni, tovarăși, și nu se cădea să se exagereze cu evacuarea rău-platnicilor, mai ales acum, că vine și primăvara și toți trebuie să fim, așa cum bine a spus primarul Ciupilan… în armonie. Ședința în care s-a luat însă această decizie a fost una foarte discretă, anunțată un pic “la mișto” pe site-ul Primăriei ca fiind exclusiv online, când, de fapt, jumătate din consilieri s-au adunat în biroul primarului, unde s-a luat milostiva hotărâre. Presa nu a primit accesul pe platforma de videocoferințe, pentru că, nu de alta, dar era un moment de o așa intimitate… administrativă, că nu se cădea să fie stricată, de vreun scrib fără pic de creier și fără capacitatea de înțelegere a modului absolut  superior în care aleșii soluționează problemele pentru binele orașului. De menționat că primarul Ioan Ciupilan nu a fost prezent la frumoasa adunare, ci doar consilierii locali. Sigur, unii dintre ei erau foarte vehemenți în ședința precedentă, susținând că ar fi complet ilegal să se prelungească aceste contracte, cu asemenea datorii neachitate. Dar, ca prin farmec, armonia i-a cuprins pe toți, cu o notă de pace, prietenie și cooperare, ceea ce este, nu-i așa, minunat. Singurul păgubit ar fi bugetul local, dar să nu ne luăm dintr-atâta lucru, mai ales că primarul Ciupilan a mulțumit frumos celorlalți contribuabili conștiincioși din oraș, care, într-o neînțeleasă discordanță, totuși, cu aneliștii, și-au achitat exemplar taxele și impozitele.

Cei care au avut emoții pentru chiriașii de la ANL, depistați cu datorii vechi de ani de zile, gândind că, Doamne ferește, vor fi evacuați din locuințele pe care le ocupă fără să plătească, trebuie să știe că totul s-a rezolvat. Consilierii locali din CL Huși, indiferent de partid, și-au dat mâna frumos, cooperant, și au decis să fie indulgenți și le prelungească rău-platnicilor contractele de chirie. Niciunul dintre ei nu a avut alt interes decât pacea și armonia în oraș, astfel că decizia lor comună în privința aneliștilor este, iată, o ilustrare a acestui deziderat al actualului mandat. Datoriile neachitate au rămas tot pagubă în bugetul public, însă aleșii, toleranți cu banul public, s-au gândit să le mai dea o șansă năzbâtioșilor chiriași ANL, pe care îi așteaptă cu restanțele…pe când or avea să le dea. Foarte frumos gestul consilierilor locali și, de asemenea, și inițiativa primarului Ioan Ciupilan, care, iată, cu toții, într-o conlucrare fructuoasă, au clarificat complet acest caz și au scăpat de griji cei 13 chiriași cu datorii la Primărie de peste un milliard de lei vechi.

Cooperare frumoasă la Huși: s-a început cu legea-n mână și s-a încheiat cu armonia-n brațe!

Trebuie menționat că proiectul de hotărâre prin care li s-au prelungit contractele de chirie acestor performeri ai debitelor, “întâmplător” nu s-a regăsit pe ordinea de zi, făcută publică pe site-ul Primăriei (https://drive.google.com/file/d/1tZwsUB2FDWlliXogz2_FIoZmSg3FLbkp/view ). Acolo era precizat, așa, “la caterincă”, faptul că ședința ar fi exclusiv online, întrucât, în realitate era… bipolară, dacă este să considerăm că jumătate dintre aleși au știut să ajungă în biroul primarului, unde întrunirea era, totuși,  “față în față”. Oricum, nu e nimic rău în această caterincă oficială foarte inteligentă, de altfel. Din contră! Glumele administrative sunt chiar binevenite, pe considerentul că această gândire pozitivă a aleșilor are nevoie să vină la pachet și cu niște glume inspirate, cu niște poante și anecdote, care să mai detensioneze atmosfera. Nu de alta, dar o concentrare prea mare, prea serioasă asupra problemelor urbei, ar putea duce la o scurtcircuit al ideilor din cap, ceea ce ar fi o nenorocire și un caz unic pe țară. Și trebuie evitat așa ceva. Revenind, proiectul prelungirii contractelor de la ANL a apărut la ședința de aseară pe loc, cu statutul de “suplimentar” la ordinea de zi. S-a și votat rapid, cu amendamentele severe ca datornicii să nu aibă liniște până nu aduc banii la Primărie, lucru care li s-a spus și acum 4 ani, când li s-a făcut primul contract și au intrat în pasul ștrengarului în locuințele gata făcute pe banii statului. Acum, dacă se vor grăbi și de data aceasta să achite chiria, cum s-au grăbit data trecută, cazul ar putea intra din nou în atenția aleșilor cam prin… 2025. Până atunci, aneliștii pot sta liniștiți, că nu e nicio problema, cu sau fără plata chiriei. Ei s-au panicat degeaba atunci când, la ședința precedentă, câțiva consilieri au fost vehemenți în mod public și au argumentat cu legea în mână, că ar fi o “sfidare” și o “încălcare” de lege, prelungirea contractelor de chirie unor datornici cu un asemenea background. Era, practic, ca întotdeauna, doar mica și simpatica scenetă care începe și se termină, de ani de zile, nu de ieri de azi, în sala de ședință. Altminteri, locuitorii municipiului Huși știu bine că aleșii locali sunt, peste orice partide și peste orice “ideologii”, într-o  armonie de nedescris, cooperează excelent și se înțeleg de minune între ei, firește, numai și numai în beneficiul orașului și al cetățenilor. Și al aneliștilor cu datorii, evident, care, la fel, în armonie deplină, vor putea ocupa liniștiți acele apartamente până la adânci bătrâneți. Cu alte cuvinte, closed case!

 
4 COMENTARII

  1. bine ca primaria a reusit sa trimita dispozitiile de impunere a impozitului pe cladiri,teren si auto societatilor comerciale ,care si asa se afla in kk datorita pandemiei .Odata cu scutirile de taxe si impozite oferite manglitorilor , trebuie sa mai platim si pentru mafiotii ce stau la ANL .Bravo PSD

  2. de la toat partide – baeti sint bine nu are treaba ce partide
    e fiecare are intererse lui veata alea salut din partea mea sa fie bine la toti frarii dau banu atat. in rest eu nu am dat niciodata si nu dau . ce imi ei? nu ai ce nicodata

  3. Inca o m**e, marca Ciupilan! Succes prostalailor, șpăgarilor si incompetenților, babelor coclite si ciorilor votante.
    Va meritați soarta sclavilor plătitori de taxe si impozite!

LĂSAȚI UN MESAJ