9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Stoltenberg: Summitul NATO de la Madrid, unul esențial. Vom conveni schimbări fundamentale pentru apărarea noastră

- Advertisement -

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți, în debutul summitului de la Madrid, că liderii alianței vor decide „schimbări fundamentale” în zilele următoare. 

„Summit-ul de la Madrid va fi un summit esențial. Vom conveni asupra unui nou Concept Strategic, Conceptul Strategic de la Madrid, care va fi planul pentru NATO într-o lume mai periculoasă și mai imprevizibilă. Vom conveni asupra unor schimbări fundamentale a descurajării și apărării noastre”, a declarat Stoltenberg care a precizat că Alianța va dispune mai multe forțe de apărare și mai multe echipamente pre-poziționate.

Acesta a vorbit și despre un pachet de asistență „cuprinzător pentru Ucraina”.

„Vom conveni asupra unui pachet cuprinzător de asistență pentru Ucraina, care să o ajute să își susțină dreptul la autoapărare. Este extrem de important să fim pregătiți să continuăm să oferim sprijin, deoarece Ucraina se confruntă acum cu o brutalitate pe care nu am mai văzut-o în Europa de la al Doilea Război Mondial”, a declarat secretarul general al NATO…https://www.digi24.ro/stiri/externe/stoltenberg-summitul-nato-de-la-madrid-unul-esential-vom-conveni-schimbari-fundamentale-pentru-apararea-noastra-1992187

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.