17.7 C
Vaslui
16-mai-2022

„Stop Covid-19” Județul Vaslui este 100% verde! Niciun deces în ultimele 48 de ore! (GRAFIC, DOCUMENT)

BILANT… Scade din nou numãrul cazurilor si al deceselor asociate COVID-19. Judetul Vaslui, aproape de zero cazuri de Covid-19, incidenta ajungând ieri, 8 decembrie, la 0,38 la mia de locuitori si un numãr de 9 infectãri cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Avem  acum 36  de UAT-uri libere de Covid-19, adicã zero cazuri.  Judetul Vaslui  este 100%  în zona verde, toate cele 86 de UAT-uri  care compun judetul, au rata cuprinsã între 0 si 1,87 la mia de locuitori. Zilnic sunt scãderi ale ratei incidentei, semn cã vaccinarea este eficientã!  Spitalul „Elena Beldiman”  din Bârlad se va redeschide gradual si pacientilor non-COVID. Sunt sapte paturi din cele 21 din ATI Reanimare, alocate pacientilor non-COVID care vor suferi interventii chirurgicale. În acest moment, la Bârlad sunt  34 de persoane internate, din care 32 pe sectii si 2 în ATI, precum si 22 de persoane internate în Spitalul Vaslui, toti fiind pe sectii. La ATI Reanimare  de la SJU Vaslui, zona Covid este goalã! Mai sunt si 142 de persoane pozitive la domiciliu. „Existã circuite separate care permit tratarea celor douã categorii de pacienti în sectia Chirurgie. Deocamdatã sunt redeschise toate sectiile chirurgicale. Sectia Medicalã si restul sectilor din spitalul vechi (aripa A) se redeschid de vineri, dupã ce se primeste avizul DSP Vaslui si apoi, pe rând celelalte sectii, în functie de rata incidentei si a numãrului de cazuri „, a precizat managerul spitalului, Daniela Rusu. Vestea cea bunã este cã s-a reparat Computerul Tomograf al spitalului bârlãdean, fiind alocati de consilierii bârlãdeni aproape 130.000 de lei din bugetul local, necesari înlocuirii unei piese vitale, care nu mai functiona. De ieri, se fac analizele la CT  la Bârlad, pacientii nu mai sunt trimisi la Vaslui pentru investigatiile imagistice.

Scade vaccinarea în judet

Referitor la situatia epidemiologicã prezentã în judetul Vaslui, privind evolutia campaniei de vaccinare, DSP Vaslui comunicã populatiei cã, pânã pe 7 decembrie a.c., la nivelul judetului au fost utilizate 209. 028 doze de vaccin pentru imunizarea cetãtenilor din judet (109. 117 doze pentru prima administrare, 78. 016 pentru doza 2 si 21. 895 pentru doza 3). Pe data de 06 decembrie au fost vaccinate 903 persoane. Mentionãm cã 263 persoane au primit Doza 1, 317 persoane au primit Doza 2 si 323 persoane Doza 3. „De la începutul acestui an, pe teritoriul judetului Vaslui, au fost testate 42.193 persoane, din care 23.252 persoane prin test rapid antigenic si 18.937 persoane prin test RT – PCR standard. În urma acestor testãri, pânã în prezent au fost confirmate 19.000 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 22.722 persoane au avut rezultat negativ, 466 persoane au avut rezultat echivoc si 5 persoane au avut rezultat invalid. În ultimele 24 de ore au fost testate 84 persoane, din care 16 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV-2 (COVID – 19) si 68 persoane au avut un rezultat negativ. În prezent, în judetul Vaslui sunt 221 cazuri active de coronavirus. Vaccinarea rãmâne cea mai la îndemânã solutie de protectie împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces. Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui sustine si recomandã vaccinarea. Încurajãm populatia sã se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita rãspândirea cu COVID – 19.”, a mentionat Mihaela Vlada, director al DSP Vaslui.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cum e posibil dom’le? Niciun deces? Asta e grav! Ce fac eroii la ATI? Pai daca nu e niciun deces de ce tineti oamenii inchisi noaptea ca vitele? De doi ani le-ati suprimat libertatile! O sa putreziti in ocna!

    • Huhurezule, lasa ca o sa iesi noaptea de maine, numai sa ne anunti pe unde haladuiesti, ca sa ne ferim!! Ca o sa fie cam aglomerat noaptea pe strada nu?? Si se stie ca de cal trebuie sa te feresti din fata, de bou din spate si de prost din toate partile:) Vorba lui La Fontaine: “Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost”.
      Aceasi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here