-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Strângere de fonduri în Rebricea pentru profesorul Spuzã: o urnã mobilã va circula prin sat

- Advertisement -

APEL UMANITAR… Primarul comunei Rebricea a anuntat o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe profesorul Bogdan Constantin Spuzã, diagnosticat cu flebitã si tromboflebitã a extremitãtilor. „Nu putem rãmâne indiferenti la suferinta oamenilor, de aceea vã îndemnãm sã vã alãturati initiativei noastre care îsi propune sã aducã un strop de alinare în sufletele celor aflati în suferintã. UAT Rebricea va organiza o strângere de fonduri, prin intermediul urnei mobile, care va circula în satele componente în sãptãmânile ce urmeazã, actiune ce se va desfãsura cu sprijinul Consiliului Comunitar Consultativ Rebricea, membru delegat fiind doamna Luca Diana, precum si cu participarea consilierilor locali, a membrilor familiei persoanei aflate în dificultate, a fostilor elevi, precum si a altor persoane care empatizeazã cu acest caz. Din putinul celor multi putem sã redãm speranta în viata domnului profesor Spuzã si familiei sale”, a transmis primarul Neculai Mihãilã. De asemenea, acesta a precizat cã initiativa a venit ca urmare a faptului cã „profesorul Bogdan Constantin Spuzã a activat în trecut ca profesor de matematicã în comuna Rebricea si are rãdãcini în comuna noastrã, pãrintii si bunicii sãi fiind locuitori ai satului Ratesu Cuzei”.

Profesorul Bogdan Spuzã are 32 de ani, este cãsãtorit si are doi copii, unul de 3 ani, iar celãlalt de 5 ani. Acesta predã matematicã la Școala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui si la Școala Gimnazialã Nr.1 Bãlteni. Povestea problemelor sale medicale a început în 2005, când a fost operat de peritonitã, iar „dintr-o eroare medicalã, în februarie 2005 am fost operat de ocluzie intestinalã, operatie urmatã de o altã eroare medicalã, moment în care au început problemele actuale. În martie 2005 am fost transferat la Iasi, (primind si o lumânare si un chibrit de la cei din Vaslui), unde am fost operat de tromboflebitã, extragându-se foarte multe cheaguri de sânge din vena ilio-femuralã a piciorului stâng. Pentru o perioadã a fost totul bine si frumos, dar apoi au început sã aparã complicatiile, sã se înfunde 100% vena principalã de la picior, urmând ca sângele sã circule pe alte vene, suprasolicitâdu-le, fãcându-le sã se dilate foarte tare, formându-se circuite sãlbatice care provoacã uneori dureri insuportabile, si în orice moment se poate desprinde un cheag de sânge si sã se deplaseze cãtre plãmâni, inimã, creier, punându-mi viata în pericol”, a povestit dascãlul.

„De la domnul doctor Popa, am primit replica: «Bogdane, eu dacã as avea problemele tale, nu as avea unde sã le rezolv în tarã!»”

Potrivit acestuia, dupã nenumãrate controale pe la „cele mai bune” clinici si spitale, precum si la „cei mai buni” doctori din România, acesta a ajuns sã fie consultat de un medic care l-a sfãtuit sã încerce sã se trateze în strãinãtate: „dupã ce majoritatea au dat din umeri si mi-au zis cã am o bombã acolo si sã mã bucur cã sunt în viatã, la ultimul control în tarã, de la domnul doctor Popa, am primit replica: «Bogdane, eu dacã as avea problemele tale, nu as avea unde sã le rezolv în tarã!». Și mi-a recomandat o clinicã din Italia. Am mers la control la acea clinicã la începutul lunii septembrie si, spre bucuria mea, se poate interveni, cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru cã dacã mai trece timpul, riscurile sunt foarte mari, de la amputarea piciorului (în cel mai bun caz, dar care nu este neapãrat o solutie pentru cã venele dilatate au plecat spre celãlalt picior si se îndreaptã spre organe) si pânã la cele mai grave riscuri la care încã nu vreau sã mã gândesc… Se poate interveni, dar costurile sunt in jurul sumei de 50 de mii de euro”, a povestit profesorul. Cine îl poate ajuta o poate face în conturile urmãtoare: TITULAR CONTURI SPUZÃ BOGDAN CONSTANTIN – RO45BTRLRONCRT00C7770602 RON, RO57BTRLEURCRT00C7770601 EURO, RO97BTRLUSDCRT00C7770601 DOLAR; TITULAR CONT SPUZÃ GABRIELA LAURA – RO44BRDE380SV46154013800 RON, LT823250061177822351 REVOLUT, BIC REVOLT21 strada Vasile Alecsandri 138. „Multumesc anticipat celor care sunt dispusi sã mã ajute, cât si celor care dau mai departe acest mesaj!”, a transmis profesorul vasluian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.