2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

STRĂZILE din Galaţi, COŞMARUL ŞOFERILOR: Pe valuri de asfalt spre lanţul de cratere din Aviaţie (FOTO)

- Advertisement -

* Zona nord vestică a Galaţiului este, din punct de vedere al stării drumurilor, o îmbinare nefericită de nepăsare şi lucru făcut de mântuială * Cinci porţiuni de stradă, intens circulate, sunt oficial pe lista neagră a celor mai rele artere din oraş

Distracţia” de a circula cu maşina în zona de nord vest a Galaţiului, începând din Siderurgiştilor (zona Inelului de Rocadă) şi până în zona Barierei Traian începe repede, înainte de intersecţia cu strada Gheorghe Doja.
Asfaltul vălurit este o constantă a străzii principale, traficul rutier desfăşurându-se cu greutate. Primele găuri, care pe alocuri sunt deja gropi în toată regula, încep să apară la intersecţia străzilor Siderurgiştilor şi Gheorghe Doja, unde îmbinarea cu linia de tramvai formează o zonă extrem de nefericită, atât pentru cei care o tranzitează cu piciorul, cât şi pentru şoferi. 500 de metri mai încolo, spre IREG, povestea se repetă, numai că gropile cresc în diametru şi adâncime, conducătorii auto având nevoie de îndemânare sporită ca să le ocolească, dar şi de jante şi bucşe bune la maşini în cazul în care au ghinionul să nu evite craterele. „Zona asta e un coşmar, ca şi întreaga stradă Anghel Saligny. Pe lângă faptul că e intersecţie, unde trebuie să dai prioritate, să fii cu ochii în şapte, e şi linie de tramvai, mai sunt şi gropile astea. Deja le ştiu cu ochii închişi, că trec zi de zi pe lângă ele, dar tot le-am luat de câteva ori”, spune Mihai, (40 ani), şofer de maxi-taxi. Şi povestea se repetă, respectând trendul ascendent.
Raportul distanţă – număr şi respectiv mărime cratere creşte progresiv, astfel că în zona Maşniţă e mai bine să evitaţi să viraţi stânga sau dreapta, spre strada Tecuci, dacă nu ţineţi morţiş să schimbaţi ceva la maşină: intersecţia cu linia de tramvai este mai ceva ca un svaiţer, iar la dreapta, pe Tecuci până la „intersecţia fără rost”, este bine să nu vă încumetaţi să mergeţi, dacă nu sunteţi riveran ori nu aveţi chef de un off-road. Strada are macadam denivelat, presărat cu gropi, unele uriaşe formate de camioanele grele care până demult parcau vizavi de biserica Sf. Mina, iar acum, în sezon ploios, mai e şi plină de noroi şi bălţi. Revenind pe strada 1 Decembrie 1918, nu putem ignora gropile din apropierea Liceului Metalurgic (pe sensul Micro 40 spre General) precum şi „bateria” de patru gropi de la semaforul din faţa Carrefour-ului de la Maşniţă.

sursa: http://www.viata-libera.ro/eveniment/65024-strazile-din-galati-cosmarul-soferilor-pe-valuri-de-asfalt-spre-lantul-de-cratere-din-aviatie-foto

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.