spot_imgspot_img
spot_img
-0.3 C
Vaslui
04-dec.-2023

Străzile din Moara Grecilor și Viișoara, modernizate prin Programul “Anghel Saligny”

- Advertisement -
DE LA ULIȚE, LA ȘOSELE… Drumurile de pământ din Moara Grecilor vor fi modernizate anul viitor, prin Programul “Anghel Saligny”

ÎN AL 12-LEA CEAS… Mult așteptatele finanțări prin Programul “Anghel Saligny” au fost aprobate și publicate, iar municipiul Vaslui primește o sumă consistentă de bani pentru modernizarea străzilor din suburbiile Moara Grecilor și Viișoara. Aproape 43 de milioane de lei va primi Primăria Vaslui pentru modernizarea mai multor străzi din cele două suburbii.

Finanțarea obținută de administrația locală vine de la Ministerul Dezvoltării, iar implementarea proiectelor va schimba fața celor două localități. Viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște, spera ca după implementarea unui alt proiect important, cel privind extinderea și modernizarea rețelei de apă și canal, municipiul Vaslui să arate altfel. “Zilele trecute au venit cu vești bune pentru Municipiul Vaslui, fiind aprobate două proiecte foarte importante prin Programul Național “Anghel Saligny” – “Modernizare străzi Moara Grecilor” în valoare de 25.146.006,29 lei și “Modernizare străzi Viișoara(Gura Bustei)” în valoare de 17.853.993,71 lei. Cele două proiecte vizează două zone care au creat probleme de infrastructura cetățenilor municipiului, dar odată cu realizarea lor aceștia vor putea beneficia de străzi moderne. În calitate de consilier local și viceprimar al Municipiului Vaslui, susțin în totalitate realizarea acestor două proiecte și voi aproba alături de colegii mei sumele care sunt necesare realizării proiectelor și care nu pot fi suportate prin Programul Național “Anghel Saligny”, astfel că începând cu anul viitor putem vedea utilajele la lucru în cele doua șantiere! Lista investițiilor pentru Municipiul Vaslui a fost completată cu un nou proiect important pentru comunitate, în ședința din data de 17 august 2022, fiind aprobate documentația și indicatorii tehnico-economice pentru “Modernizarea sistemului de iluminat public din Municipiul Vaslui”, cu 5.126.331,36 lei finanțare de la Administrația Fondului de Mediu și doar 158.004,37 lei contribuția Municipiului Vaslui, proiect în urma căruia municipiul nostru va beneficia de un sistem de iluminat public de calitate și ultramodern cu corpuri integral led. Acestea vor duce și la o economie de energie atât de necesară. Alături de colegii mei, ne străduim și profităm de orice oportunitate care ajută la creșterea și modernizarea nivelului de trai în municipiul nostru și suntem deschiși oricărei propuneri care poate aduce beneficii cetățenilor.

În speranța că și proiectul apă-canal al SC Aquavas SA va ajunge la final, cât mai repede posibil și infrastructura urbană va fi refăcută, la fel cum și celelalte proiecte aflate în derulare vor fi finalizate, Vasluiul va arăta altfel”, a scris viceprimarul Lucian Braniște pe pagina sa de facebook. La nivelul județului Vaslui, lista investițiilor prin programul “Anghel Saligny” include 134 de proiecte de apa, canalizare și modernizări drumuri, valoarea totală a acestora fiind de 1,44 miliarde de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.