14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Stresul și epuizarea, dar și problemele familiale au împins o infirmieră spre sinucidere!

GEST EXTREM

ȘOC… O veste dramatică a căzut că un trăsnet peste întreg colectivul Spitalului din Bârlad! O colegă, infirmieră de ani de zile și cunoscută ca una dintre cele mai muncitoare și serioase angajată a unității medicale, și-a pus capăt zilelor, în ziua de 13 decembrie. Femeia, epuizată de volumul de muncă îngrozitor de la Spitalul suport Covid-19, a avut de îndurat și o situație dificilă în familie, agravată de perspectiva divorțului de soțul său, despre care se spune că era extrem de agresiv. Nu a mai putut gestiona lucrurile și, cel mai probabil, a cedat psihic, spun apropiații, și pe fondul epuizării psihice de la muncă. 

Din primele informații, infirmiera  în vârstă de 46 ani plecase de acasă și locuia la un frate. Acolo și-a pus capăt zilelor, trupul neînsuflețit fiind găsit de către colegii de muncă. Practic, femeia era în divorț cu soțul, pe rolul Judecătoriei Bârlad fiind un dosar în care se judeca divorțul celor doi. Mai mult, femeia era plecată de acasă, la un frate de al ei, deoarece soțul era foarte agresiv. A cerut în luna octombrie un ordin de protecție împotriva soțului, iar magistrații bârlădeni nu i-au admis cererea! Nu numai că nu i-au admis-o, dar au și pus-o să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 250 de lei.

„Respinge cererea de emitere a unui ordin de protecție. Obligă pe reclamanta – victimă să plătească către stat suma de 250 lei cheltuieli de judecată (onorariu diminuat), pentru asistență juridică acordată din oficiu pârâtului – agresor, de Baroul de avocați Vaslui”, a fost decizia instanței bârlădene.

Între cei  doi soți exista deja o ruptură, chiar dacă la mijloc erau doi copii, dosarul de divorț fiind pe rol de la începutul anului. Femeia a fost cea care a cerut divorțul. Procesul s-a întins, fiind întrerupt în lunile în care a fost stare de urgență în țară din cauza pandemiei și ea a fost nevoită să se mute la un frate de al ei. Cum nici ordin de protecție nu a putut obține, pe fondul epuizării psihice de la muncă, unde spitalul este suport Covid, iar munca era epuizantă de cele mai multe ori, femeia a clacat! Duminică, 13 decembrie, la orele 8.01, la 112 a fost anunțată macabra descoperire făcută de colegii ei, care, văzând că nu ajunge la seviciu dimineață, au mers să o caute acasă, simțind că se întâmplă ceva cu ea. Acolo au găsit-o spânzurată cu un cearșaf făcut frânghie. Femeia a lăsat, spun apropiații, un bilet de adio în care își cerea scuze familiei pentru gestul făcut, în special celor doi copii, care au rămas fără cea mai scumpă ființă din lume: Mama!

„Apelul a fost făcut la 112 pe 13 decembrie, la orele 8.01. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Colegii femeii sunt încă în stare de șoc, neputând accepta că una dintre cele mai muncitoare și mai cuminți dintre infirmierele din spitalul Bârlad, a plecat de bună voie spre eternitate în cel mai crunt mod: și-a pus un ștreang de gât! Nimeni nu se aștepta, iar despre mersul la un psiholog, parcă nici nu s-a auzit printre cadrele medicale! Cert este și că femeia nu a dat semne că avea o suferință psihică atât de cruntă! Dumnezeu să o ierte!

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here