spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Strigătul disperat al unei fetițe: „Vă rog, vreau să am o turtă, nu mai vreau să-mi fie foame! Vă rog, ajutați-ne”! (FOTO)

- Advertisement -
CER AJUTOR… Trei copii, de 8,11 și 13 ani se culcă aproape în fiecare seară flămânzi! Nu au ce mânca, iar fetele cele mici plâng în fiecare zi.

FLĂMÂNZI!… O fetiță din Puiești a trimis o scrisoare Către Asociația „Născută Înger” din Piatra Neamț, în care își striga disperarea și prin care cerea totodată ajutor! De la fetiță am aflat că locuiește împreună cu încă doi frați și cu mama, în satul Gălțești, comuna Puiești. Tatăl și frații mai mari sunt în arest, de la o bătaie. Copiii cei mici și mama lor stau într-o căsuță cu multe lipsuri. Capul familiei este Maria Mătrăgună, o femeie rămasă singură cu cei trei copii care locuiesc cu ea. Veniturile familiei înseamnă alocațiile copiilor și banii pe care îi cîștigă băiatul muncind cu ziua pe unde poate. Prin asistentul social al Primăriei Puiești și prin primarul Cezar Vasile Ticu, s-a făcut apel la Asociația „Născută Înger” din Piatra Neamț, pentru ca cei trei copii să aibă cele necesare din ajutoarele trimise de oamenii cu suflet mare.

Dorința unei fetițe de opt ani din satul Gălțești, comuna Puiești, este una uluitoare, care ne-a lăsat cu ochii în lacrimi: „Vă rog, vreau să am o turtă, nu mai vreau să-mi fie foame!, Vă rog ajutați-ne”! Totul s-a întâmplat pe 19 iulie a.c., când am primit și imaginea unei case, a unei mame pe cale de-a se prăbuși de neputință, pentru că pur și simplu nu are cu ce să își mai hrănească cei trei copii. A apelat la Asociația „Născută Înger” din Piatra Neamț, cerând ajutor, atât fetița cât și mama. „Lacrimile neputinței, ale foamei sunt greu de șters. Să fie asta România „paralelă”?? Într-un sat din apropierea Bârladului, unul uitat de timp și lume, unde totul pare într-o stare letargică! Mama copiilor și-ar dori să muncească, dar nu are unde! Mai merge cu ziua când găsește, mulți din zonă sunt în dificultate. Tatăl copiilor a pățit un necaz și o perioadă nu va putea fi lângă familie, iar ei se culcă mai tot timpul flămânzi. Antonia, micuța familiei, plânge necontenit după tatăl său, adoarme în fiecare seară flamandă, sperând că mâine va avea o bucată de turtă măcar. Au nevoie de ajutor, câteva materiale să-și ridice o cameră, să renoveze ce au, o altă cameră micuță și o magazie pe post de bucătărie. Când plouă curge apă în casă, acoperișul fiind tot spart. Au nevoie de alimente, de hăinuțe, știu că trăim vremuri grele, dar sigur vom reuși și de data această. Să le dăm o șansă, să le fim aproape, măcar pe perioada cât lipsește tatăl lor, să știm că măcar o turtă au în fiecare zi!”, a scris Carmen Suciu, membru fondator al Asociației „Născută Înger” din Piatra Neamț.

Ancheta socială a scos la iveală situația grea a copiilor!

Ana -Alina Prăjescu, asistentul medical comunitar din cadrul Primăriei comunei Puiești, împuternicită de primarul comunei pentru a efectua anchete sociale, a constatat următoarele: „Mătrăgună Andreea locuiește în satul Gâlțești, comuna Puiești, intr-o casa formata dintr-o camera si o magazie folosita ca bucătărie, foarte sărăcăcios mobilata, împreuna cu cei trei copii: Antonia – Delia de 8 ani, Ana-Maria-Petruța de 11 ani și Alin Cosmin 13 ani. Familia este într-o situatie foarte dificilă din punct de vedere financiar.Ca și venituri au doar ajutorul social, alocație de stat și alocația de susținere a familiei(toate aceste în valoare de aproximativ 1200 lei). Menționez că acoperișul casei este foarte deteriorat, necesită îmbunătățiri urgente, eventual schimbarea acestuia, pentru că plouă în cameră. Din cele relatate de către doamna Mătrăgună Andreea, reiese faptul că nu au nicio posibilitate financiară pentru acest Iucru (deseori nu are ce să dea de mâncare la copii, aceștia culcându-se flămânzi), drept pentru care propunem acordarea unui ajutor de urgență pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai, drept pentru care solicităm ajutor diveselor Asociații , în speță Asociației «Născută Înger», din Piatra Neamț”, a precizat în documentul trimis acestei asociații, Ana-Alina Prăjescu, asistentul medical comunitar din cadrul primăriei comunei Puiești. Pentru donații o puteți face – cu mențiunea  „Andreea și cei trei copiii”:

RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Puteți apela și redacția ziarului Vremea Nouă, unde redactorii bârlădeni sunt Voluntari în Asociația „Născută Înger” și unde membru fondator este bârlădeanca Carmen Suciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Inteleg ca sunt necajiti , dar cred ca au si ei o mare parte din vina. Daca retin, sotul si cei doi tineri au fost arestati pentru fapte de violenta savarsite sub influenta alcooluli. Deci bani de bautura au avut.Pot intelege nevoia unui televizor, dar boxa de 1 metru din stanga usii nu cred ca este un lucru de stricta necesitate. Lipsa gardurilor, nu se justifica. Sunt bete si maracini pe toate drumurile si trei barbati si o femeie in putere puteau sa faca un gard decent. La tara marea majoritate a caselor se faceau din valatuci sau chirpici. Pamant/Lut este slava domnului si doar vointa sa fie, ca intr-o vara ridici una- doua camere, fara nici un ban. Chiar nu au gasit 5 lei pentru o punga de var ? Cu 1200 lei pe luna cred ca se poate supravietui. Cu 300 lei pe saptamina cumperi 40 kg cartofi, 20 kg rosii, 30-35 paini si 6-7 kg carne de pasare.Sunt pensionari care au munci o viata pe salariul minim si nu castiga atata pensie. Plus ca si la tara, daca te stie satul ca esti harnic, poti gasi de lucru macar 7 -8 zile pe luna si cu 150/zi poti sa-ti dublezi venitul.Cred ca sunt persoane neputincioase care merita mai multa atentie !

 2. Pune o poză si cu bisericile
  si casele popilor din comuna.
  Banii acestor copii – ii fura popii
  Popii fură painea de la gura copiilor săraci.
  Platim o armata de trântori
  – paraziți sociali SATANIȘTI
  – in loc sa marim alocatiile copiilor săraci.

 3. Nu vreau sa fiu rău, dar mama cred ca ar teebui sa fie preocupata mai mult sa-si gaseasca ceva de munca pentru a-si intretine copiii, decat sa se uite la televizor. Ca banuiesc ca abonamentul ala la „Orange TV” (asa scrie pe antena aia parabolica, din cate vad) nu se plateste singur. Si nici nu cred ca e ceva de prima necesitate. Eu, unul, nu m-am mai uitat le TV de peste 15 ani, si vad ca nu mor din cauza asta; ba, din contra, mi-e mai bine. Decat sa plătească abonament scump ca sa aiba televiziune prin satelit, mai bine ar aduna, luna de luna, banii respectivi si le-ar lua copiilor un calculator, ca asa ar avea sansa sa învețe ceva. Dar pariez ca daca cineva le-ar dona un PC, a doua zi ar fi vandut, ca sa plătească abonamentul TV, sa se uite la telenovele cat e ziua de lunga si sa faca politica.
  Pacat de acei copii, ca trebuie sa se chinuie cu o mama lenesa si cu un tata scandalagiu si iresponsabil.

 4. Este foarte ușor sa îți dai cu părerea și sa arunci cu sfaturi pe net , dar sa vii cu soluții sau sa dai o mână de ajutor nu poți. La politică și fotbal toți se pricep . Câți copii sau câte cazuri din astea pe care nu le vedem prin presa or mai exista. Bine ca au unii pensii speciale nesimțite, unii ies la 40 de ani la pensie și tot la stat se reangajeaza devenind cumularzi nesimțiți ptr astfel de lichele se găsesc bani. Bine ca statul găsește bani ptr arme ,bmw , salarii la bugetari nesimțiți care nu fac nimic toată ziua dar ptr copii amărâți nu se găsesc bani. Statul sa le construiască case sa ii ajute cu cele necesare ca acești copii sa meargă la școală .

 5. Este adevarat caci unii au ajuns in astfel de situatii si datorita faptului ca nu s-au gandit la ziua de maine ,dar sunt familii care au ajuns sa se descurce foarte greu dupa ce unul dintre parinti s-a impolnavit grav sau chiar a decedat ,nu cred ca tebuie sa judecam daca putem sa ajutam ar fi bine ,daca nu e bine sa ne vedem de treaba .

 6. Vaaaai în ce bojdeucă trăiesc!
  Trebuie să le explice cineva să nu se inmulțească dacă nu le pot oferi un minim de trai! Mai ales în Româniia.
  Și decât să locuiască în bojdeuca asta, ar trebui primarii din localități să colaboreze între ei și să-i mute într-o casă goală dar bună de locuit.
  Prin decesul proprietarilor, poate!
  Săracii de ei!

 7. În ce tara trăim, unii au bolizi de sute de mii de euro bucata iar alții nu au să dea o turtă la copii. Lăcomia unora au furat de la gura copiilor sa va bată Dumnezeu.

  • Ce vina au cei înstăriți ca ăștia nu s-au dus la scoală ?
   O singura camera dar au trântit 5 plozi, cei care au posibilități si tot nu fac atâția, nu ești conștient ca trebuie sa asiguri un viitor copiilor ? ii faci sa iți aducă ei bani ?

  • Păi cam asta-i realitatea!
   Unii nu știu cum să-și sporească averea, de parcă pleacă cu ea pe lumea cealaltă, alții nu au ce mânca de azi pe mâine!
   Referitor la Dumnezeu trebuia să-i bată la timp pe nemernici!

   • Care muncesc sa facă bani muncesc sa trăiască ei bine , nu alții
    Faceți cat mai mulți copii si așteptați sa-i bata moșul invizibil pe cei care nu va dau vouă :))))
    O sa va crească barba si tot nu se va întâmpla, numai cu pomeni si bazaconii religioase v-ați învățat

    • Wai waie banii mulți în țară asta care au făcut peste noapte miliardarii de carton sunt bani nemunctiti proveniți din evaziune fiscală munca la negru furt din bani publici, contracte dubioase cu statul , au plătit angajații f f f prost de I au fugărit peste hotare. Ca în Franța trebuie ieșit în strada și făcută răscoală revoluție ciocoii sa reapara sa ia de la aia bogați și sa dea la cei saraci .

     • Ciocoii să reapară să ia de la ăia bogați și să dea la cei săraci? Răscoală sau revoluție?
      Ca în Franța?
      Stimate domn „fără nume”, dumneavoastră realizați ce inepții ați scris? Înainte de îndemna la anomie, poate ar fi bine să puneți mâna pe carte, nu de alta, dar de revoluționari/răsculați care au tot atâta școală, câte clase are și trenul, de „veste galbene si capete rase” cu două-trei lozinci furate din stânga ori dreapta (oricum, pentru ei nu contează, din cauză că pentru acei indivizi nu există nicio diferență între stânga și dreapta) puși pe jecmăneală „în numele binelui public și egalității de șanse” suntem sătui. Domnule, dacă Franța este un bun exemplu (presupun că faci parte din „elita” care se duce să lucreze acolo pe te miri ce, strânge din partea dorsală un an întreg, iar mai apoi vine cu idei mărețe și se „sparge în figuri” într-una dintre lunile de vară), atunci, te rog, ne scutește de ideile dumitale. În rest, m-ați convins că vă dă pe afară „avântul revoluționar”, incultura și frustrarea.
      Știți ceva…, domnule?! Avem și noi proștii noștri, nu trebuie să-i împrumutăm pe ai altora…, cu atât mai puțin din Hexagon.

  • Wai cumetre ăștia care va dați cu părerea, unde este asistenta sociala?!? Dgaspc ce face ?!? Ia spuneți voi unde sa lucreze femeia aia la țară,?!?!? Sunt locuri de munca?!?! Iar dacă face naveta undeva va munci pe 3 000 de lei brut 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă de nu își mai vede copiii deloc și nici banii nu ii ajung. La țară se caută sclăvoi la negru prost plătiți pe post de zilieri te rupcu munca din zori în noapte și după marș acasă. Voi vreți natalitate dar nu asigurați un trai decent copiilor. O ardeti ca își iau bautura din alocatiie FALS.

   • Cui dracu trebuie natalitate ?
    ce tot o dați pe socialisme, cum își așterne fiecare așa doarme, poți sa pleci de acolo, faci o scoală, sa înveți o meserie, n-ai făcut ? umbla cu cerșitul, in brațe n-o sa te tina nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.