15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Strungariu, vizitat la închisoare de Maria Vinca

- Advertisement -

Fosta presedintã de la Cerealcom, plinã de pachete

VIZITÃ De câteva sãptãmâni, la Penitenciarul Vaslui, a ajuns un personaj cunoscut în lumea afacerilor cu cereale. Gheorghe Strungariu, fostul actionar majoritar al societãtii Cerealcom Vaslui, a ajuns din ianuarie la Penitenciarul din Vaslui, loc de unde plecase în ianuarie 2009. De când a ajuns la Vaslui, este vizitat destul de des de fosta presedintã CA de la Cerealcom, Maria Vinca, cea care-i este partenerã de viatã. Acum douã zile, Vinca, însotitã de un bãrbat cu identitate necunoscutã, l-a vizitat pe Strungariu, cãrând câteva plase cu pachete. Fosta presedintã a Consiliului de Administratie de la Cerealcom a iesit bine dispusã dupã întâlnirea cu Strungariu, dupã care a avut o întâlnire surprizã la intrarea în Vaslui.

La ora 13.30, Maria Vinca, înfofolitã bine, s-a prezentat la poarta penitenciarului Vaslui, spunând cã vine în vizitã la Strungariu. Dupã cinci minute, a fost primitã în penitenciar, dupã ce a dat o carte de identitate. Înainte de a trece pe poartã, a mers la o masinã Peugeot 206, cu numãr de leasing pe o firmã din Bacãu, de unde a luat mai multe pungi cu mâncare. Însotitã de soferul Peugeotului, un bãrbat care pãrea cã se cunoaste foarte bine cu Vinca, aceasta a intrat în Penitenciar, la sala de vizite. Dupã aproape o orã – termenul legal pentru o vizitã la penitenciar -, Vinca a iesit din sediu, destul de bucuroasã. S-a întretinut destul de amuzatã cu bãrbatul al cãrei identitate nu ne este cunoscutã, scãpând pe jos o portocalã pe care o tinea în mânã. Înainte de a pleca de la Penitenciar, a stat timp de cinci minute si a discutat cu soferul de pe Peugeot, dupã care a dat un telefon. S-a îndreptat la intrarea în Vaslui, la o statie de carburanti, unde s-a întâlnit cu o femeie de afaceri din zona Bârladului.

Strungariu, condamnat la 10 ani de închisoare

În ceea ce-l priveste pe Strungariu, acesta a cerut eliberarea conditionatã, dupã câtiva ani de închisoare, la diverse penitenciare din tarã. În septembrie 2004, procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA au dispus punerea în miscare a actiunii penale si trimiterea în judecatã a inculpatilor Vasile Bãrbieru, Maricela Butnaru, Maria Vinca si Gheorghe Strungariu, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de asociere pentru comiterea de infractiuni, instigare la sãvârsirea infractiunii de folosire a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate si infractiunea de folosire a bunurilor societãtii într-un scop contrar intereselor acesteia. Procurorii au stabilit cã, în perioada septembrie – octombrie 2001, Consiliul de Administratie al societãtii comerciale din care fãceau parte Bãrbieru Vasile si Butnaru Maricela a aprobat angajarea unor credite de la mai multe institutii bancare, în vederea cumpãrãrii de materie primã necesarã procesului de producere a uleiurilor si sroturilor vegetale. Astfel, au fost contractate, de la douã sucursale bancare din Vaslui, douã credite în valoare de 90 de miliarde de lei, cu destinatia de procurare de materie primã, din clauzele celor douã contracte rezultând cã aceasta nu putea fi folositã în alt scop decât cel al productiei. Încãlcând cu intentie clauzele stipulate în cele douã contracte, din dispozitia lui Strungariu Gheorghe si Vinca Maria, materie primã în valoare de peste 15 miliarde lei a fost facturatã cãtre o altã societate din Vaslui, care, la rândul ei, a exportat-o prin Siloz Port Constanta cãtre o firmã elvetianã. De asemenea, din aceste credite obtinute, sume de bani au fost depuse în numerar la casiera societãtilor comerciale contractante si folosite în scopuri contrare destinatiilor stabilite contractual. Cu ocazia cercetãrilor s-a stabilit cã totalul creditelor folosite contrar destinatiei se ridicã la peste 24 de miliarde de lei vechi, sume la nivelul anului 2001. A fost condamnat la 10 ani de închisoare, în 2005, având sanse de a se libera conditionat în vara acestui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.