5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Studentă la medicină, în spatele complotului terorist din Dubai şi Marea Britanie

- Advertisement -

Forţele de securitate din Yemen au arestat o studentă la medicină suspectată că a pus coletele cu explozibili descoperite, vineri, în două avioane cargo din Dubai şi Marea Britanie, relatează BBC. E mâna al-Qaida, spun autorităţile.

Femeia şi mama ei au fost săltate dintr-o locuinţă din Sanaa. Oamenii legii au ajuns la ele cu ajutorul numărului de telefon scris pe borderoul companiei aeriene la expedierea coletelor.

Studenta este din Yemen, iar tatăl ei este inginer.

Dispozitivul explozibil amplasat într-un avion cargo american al companiei UPS, care se pregătea să decoleze din Anglia, urma să sară în aer în timpul zborului, a precizat premierul britanic, David Cameron, citat de BBC.

Cele două pachete suspecte aveau ca adresă de destinaţie două sinagogi din Chicago. Rabinul uneia dintre sinagogile vizate a declarat că site-ul comunităţii sale a fost accesat de peste 80 de ori într-o singură zi de un internaut din Egipt, scrie Wall Street Journal.

Şi şeful poliţiei din Dubai susţine că dacă nu ar fi fost descoperite la timp coletele ar fi sărit în aer chiar în timpul zborului.

Bombele, ascunse în imprimante

Ambele bombe, descoperite vineri, erau introduse în cartuşele unor imprimante. Dispozitivele explozibile conţineau un amestec de petrită şi plumb, combinaţie extrem de periculoasă.

„Dispozitivul a fost făcut de un profesionist. Era dotat cu un circuit electric legat de o cartelă de telefon mobil ascunsă în imprimantă”, a precizat poliţia din Dubai care susţine că metoda este tipică grupărilor teroriste precum al-Qaida.

În presa din Statele Unite, jurnaliştii americani scriu că este mâna sauditului Ibrahim Hassan al-Asiri, de 28 de ani, care se află pe lista celor mai căutaţi oameni din Aradia Saudită.

Tot el este suspectat că a făcut şi explozibilul cu petrită pe care un tânăr nigerian a încercat să-l detoneze anul trecut, chiat în ziua de Crăciun, la bordul unui avion american.

O alertă mondială a fost declanşată vineri după descoperirea coletelor.

Ca măsură de precauţie, Franţa şi Germania şi-au anulat cursele aeriene spre Yemen.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.