2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Studenții olandezi încep să se adreseze instanțelor de judecată pentru despăgubiri pentru electricitate

- Advertisement -

Studenții din cel puțin patru orașe olandeze au început să dea în judecată municipalitățile pentru a obține ajutor pentru plata facturilor la gaz și electricitate, având în vedere că prețurile acestora au crescut semnificativ în ultimii ani, conform portalului de informare NL Times.

Guvernul a declarat anterior că va acorda compensații de până la 1.300 de euro pentru a plăti facturile de gaz și electricitate pentru gospodăriile cu venituri mici, dar studenții au fost excluși din această categorie. În vară, un tribunal din Arnhem a decis că excluderea studenților dintr-un program de ajutor doar pentru că sunt studenți este, de fapt, o discriminare. Dar, întrucât soluția favorabilă resectivă a fost obținută în fața unei instanțe regionale, această decizie se aplică numai Arnhemului și împrejurimilor sale. Având în vedere acest lucru, Uniunea Studenților Olandezi, în cooperare cu o serie de parteneri, a decis să inițieze procese în alte zone în care sunt mulți studenți, în special în Utrecht, Groningen, Haarlem și Diemen.

Conform deciziei judecătorilor din Arnhem, scopul programului guvernamental este de a sprijini cele mai vulnerabile segmente ale populației din punct de vedere al veniturilor”, a declarat Yoram van Velzen, președintele Uniunii Studenților Olandezi. „Studenții se încadrează cu siguranță în această categorie, deci nu pot fi excluși.”…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/studentii-olandezi-incep-sa-se-adreseze-2215925.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.