31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Studentul care a descoperit o stea pe care a numit-o „România”. Ce o face deosebită

Cristian Neagu este student în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Galaţi şi a descoperit o stea variabilă pe care a denumit-o „România”. Ea a fost indexată sub acest nume în Indexul International al Stelelor Variabile, deţinut de Asociaţia Americană a Observatorilor de Stele Variabile (AAVSO).

„Am denumit-o astfel deoarece am vrut să avem o stea cu numele ţării noastre-România. A fost introdusă în Indexul Internaţional al stelelor variabile sub numele Romania-V1. Din acel moment, am descoperit încă 21 de stele variabile, mare parte dintre ele fiind raportate împreună cu Diana Manole, prietena mea care are aceeaşi pasiune, dar şi cu alţi colaboratori. O descoperire interesantă este steaua NGCA-V118, o nebuloasă planetară compactă, care prezintă o variabilitate periodică, în cazul acesta 846 de ani”, spune Cristian Neagu.

Despre stele descoperite de-alungul timpului, Cristian spune că toate sunt importante, însă una din cele mai interesante ar fi steaua beta din constelaţia Dragonul, aceasta fiind a doua cea mai strălucitoare stea din această constelaţie.

Citeste mai mult: adev.ro/rbxatl

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here