Studiu. Doar 6 din 10 români s-ar vaccina anti-COVID. România, în topul țărilor sceptice privind vaccinul

Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte.

România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.

Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație: ”Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?” …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/studiu-doar-6-din-10-romani-s-ar-vaccina-anti-covid-romania-in-topul-tarilor-sceptice-privind-vaccinul-1389044
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ