2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

STUDIU SURPRINZĂTOR: Postul ne protejează de boli

- Advertisement -

Postul şi înfometarea ne ajută să trăim mai mult şi să ne protejăm de boli. Aceasta este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Florida.

Dieta presupune ca timp de două zile pe săptămână, neconsecutive, femeile să îşi reducă aportul caloric la doar 500 de calorii, iar bărbaţii la 600. Adică un sfert din cât mâncăm într-o zi obişnuită.

„Sunt mai multe metode prin care se obţine această restricţie calorică. S-a constatat întâi pe studii pe musculiţe şi apoi pe animale ceva mai mari, pe şoricei, că un aport scăzut de calorii, dar cu menţinerea nutrienţilor esenţiale, vitamine, proteine, minerale, grăsimi sănătoase, ar duce la prelungirea vieţii. Organismul primind mai puţină energie face economie, adică trage de timp în ideea în care urmează să se reproducă într-un viitor cumva mai îndepărtat. În acest caz, postul se referă la scăderea cantităţilor de mâncare şi a caloriilor totale, deci nu neapărat un post religios. Un meniu de acest tip ar însemna să mănânci foarte puţin, şi anume într-o zi: 50 gr. de carne, 300-400 gr. de legume, 20-30 de gr. de nuci şi seminţe, un ou, nişte cantităţi foarte mici”, a declarat, la România TV, Cristi Mărgărit, nutriţionist.

În celelalte zile, adepţii regimului pot să consume ce vor, fără restricţii. După trei săptămâni de monitorizare, cercetătorii au descoperit că dieta protejează organismul împotriva diabetului, a cancerului, conduce la pierderea în greutate şi de asemenea, stimulează longevitatea.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/studiu-surprinzator-postul-ne-protejeaza-de-boli_206126.html#ixzz3TgRH0ELu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.