spot_imgspot_img
spot_img
-0.3 C
Vaslui
04-dec.-2023

SUA AMENINŢĂ SIRIA: Obama îl avertizează pe Bashar al-Assad să nu „depăşească linia roşie” folosind arme chimice

- Advertisement -

Statele Unite ale Americii au menţionat luni posibilitatea unei intervenţii militare în Siria în cazul în care se vor disloca sau folosi arme chimice în această ţară, unde luptele dintre insurgenţi şi forţele guvernamentale cresc în intensitate, în special în Alep.

„Până acum, nu am dat nici un ordin pentru o intervenţie militară” în Siria, a declarat preşedintele american, Barack Obama, în timpul unei conferinţe de presă. Dar „dacă vom începe să vedem arme chimice mutate sau folosite, acest lucru îmi va schimba modul de gândire”, a adăugat preşedintele.

„Supraveghem situaţia atent, am pregătit o serie de planuri (…) şi le-am exprimat clar tuturor forţelor din regiune că este vorba despre o linie roşie pentru noi, şi că vor fi consecinţe enorme” dacă se va depăşi, a menţionat Obama.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a repetat că o soluţie politică în Siria nu va fi posibilă fără plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, el discutând acest subiect cu noul mediator internaţional, Lakhdar Brahimi, care declarase anterior că încă nu este pregătit să ia o poziţie în acest subiect.

„Este necesar să oprim acest război civil şi nu va fi simplu”, a declarat pentru France 2 succesorul desemnat al lui Kofi Annan

„Ceea ce se întâmplă pe teren, sunt crime teroriste care vizează poporul sirian şi care sunt făcute de grupări înarmate susţinute de ţări cunoscute”, a susţinut Ministerul sirian de Externe, încercând să nege termenul de război civil.

Damascul acuză constant Arabia Saudită şi Qatarul că aprovizionează insurgenţii cu armament.

Cel puţin 131 de persoane, dintre care 57 civili, 37 militari şi 37 rebeli, au fost ucise luni, potrivit unui bilanţ provizoriu al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a estimat un număr de aproximativ 23.000 de morţi de la debutul revoltei, în martie 2011.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.