SUA expulzează zece diplomaţi ruşi de la Washington. Noi sancţiuni financiare împotriva Moscovei

Statele Unite au anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, ca răspuns la o serie de atacuri cibernetice şi la ingerinţele în alegerile prezidenţiale din 2020, acţiuni atribuite Moscovei, relatează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Preşedintele Joe Biden a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă „consecinţe strategice şi economice (…) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională”, a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

SUA au nominalizat Serviciul de informații externe al Rusiei drept forța care s-a aflat în spatele atacului informatic SolarWinds, care a afectat mai multe servere ale guvernului federal, dar și ale unor companii private.

De asemenea, statele Unite au anunțat expulzarea a zece angajați de la misiunea diplomatică a Rusiei la Washington, inclusiv reprezentanți ai serviciilor secrete. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/sua-expulzeaza-zece-diplomati-rusi-de-la-washington-noi-sanctiuni-financiare-impotriva-moscovei-1496701
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ