Subprefectul Daniel Onofrei vrea birouri la Bârlad pentru RAR, Pasapoarte si Permise Auto! (FOTO)

INTERESANT…Dupã ce a deschis un birou pentru înmatriculãri auto la Bârlad, subprefectul judetului Vaslui, liberalul Daniel Onofrei, ia „taurul de coarne” si vrea sã aducã în Bârlad si alte servicii de-ale Prefecturii. Asta pentru a scuti bârlãdenii de drumurile pânã la Vaslui, lucru care s-a mai încercat de câteva ori, dar nu s-a materializat. Pe 9 aprilie, la Cinematograful „Victoria”, în sala micã, a avut loc o întâlnire de lucru, dintre subprefectul Onofrei, lângã care se gãseau sefii serviciilor RAR, Pasapoarte, Permise si Înmatriculãri si câtiva oameni de afaceri, printre care si detinãtorii de scoli de soferi. „Eu consider cã întâlnirea a fost beneficã, cã se va materializa ceva din cele discutate si ne propunem ca, dupã ce terminãm turul acestor întâlniri si la Husi, sãptãmâna viitoare, sã continuãm si cu alte servicii deconcentrate, pe care sã le aducem la Bârlad, sã vorbeascã sefii lor cu oamenii”, a spus Daniel Onofrei, subprefectul judetului. Bârlãdenii prezenti au solicitat imperios ca la urmãtoarea întâlnire sã vinã reprezentantii DSP Vaslui, cã au multe întrebãri si nelãmuriri!

La întâlnirea care a avut loc la Cinematograful „Victoria” din Bârlad, au participat din partea Prefecturii Vaslui subprefectul Daniel Onofrei, însotit de inginerul Valentin Cretescu, directorul Registrului Auto Român Vaslui, Adina Lungu, sefa Serviciului Pasapoarte din cadrul Prefecturii Vaslui si Dumitru Tãbãcaru, sef Serviciu Permise auto si înmatriculãri. Era programat sã vinã si George Sava, comisarul sef al Biroului de Politie Rutierã Bârlad, dar acesta nu a onorat invitatia fãcutã. A fost, în schimb, seful Politiei Locale Bârlad, col (r) Vasile Chelaru. Întâlnirea de vineri, 9 martie, nu a onorat-o nici primarul Dumitru Boros si nici-un consilier local liberal, în afarã de consilierul Iulian Groza, care este si om de afaceri. Cei care au venit în numãr destul de mare au fost oamenii de afaceri, în special cei care detin scoli de soferi, pentru cã, în mare parte lor li se adresau cei care stãteau lângã subprefectul Onofrei. Au fost puse pe tapet întrebãri care vizau înmatriculãrile, examenele de soferi atât pentru profesionisti cât si pentru cei de categoria B. Fiindcã sunt mari probleme cu sustinerea acestor examene, în special pentru profesionisti, iar seful Serviciului permise si înmatriculãri Dumitru Tãbãcaru a precizat cã momentan existã un blocaj în sistem, deoarece nu sunt suficienti examinatori.

S-au mai discutat probleme diverse, care tin de faptul cã se doreste ca, în viitorul apropiat, sã fie deschise la Bârlad birouri pentru permise si pasapoarte, asa cum s-au deschis pentru înmatriculãri, deoarece în spatiul unde a functionat Politia Localã (în zona Gura Leului – Garã) este suficient loc. Doar specialistii sã vinã, cã bârlãdenii îi asteaptã! Cel mai mult asteaptã DSP-ul, pentru cã sunt destule întrebãri la care bârlãdenii vor rãspuns de la inspectorii DSP Vaslui si mai ales de la conducerea acestei institutii.

„Sunt foarte multumit si încântat de numãrul mare de participanti la aceastã întâlnire si o sã luãm asta ca pe un proiect, continuând cu astfel de întâlniri. Ne propunem ca dupã ce terminãm acest tur cu cei care au fost astãzi aici la Bârlad, sã continuãm sã aducem si alti sefi de deconcentrate la Bârlad: ITM Vaslui, DSP Vaslui, Directia Agricolã. Voi intermedia aceste întâlniri cu sigurantã si cel mai probabil urmãtoarea va fi cu reprezentantii DSP Vaslui, cã toti de aici au cerut asta si este o idee foarte bunã. Aceste întâlniri sunt benefice pentru bârlãdeni si autoritãtile locale, pentru cã punem fatã în fatã autoritãtile judetene cu cele locale si cu oamenii din Bârlad, Husi si unde vom mai stabili sã mergem. Nu vrem sã mai plimbãm bârlãdenii, husenii si pe altii, pânã la Vaslui si înapoi, trebuie sã-si rezolve poblemele local, la ei în orase”, a spus subprefectul Daniel Onofrei.
6 COMENTARII

 1. Vad o foarte buna inițiativa prin înființarea unor birouri de pașapoarte și permise auto,măcar !
  Cine nu este de acord cu acest aspect înseamnă că nu a mai trecut de ceva timp prin “cloaca ” din Vaslui ,sa stea la rind unul peste altul ,sa inspire un aer îmbîcsit cu toată distanțarea sociala, o încăpere total necorespunzătoare unde chemi zi de zi oameni din tot judetul!

 2. Domnu onofrei nu vrea si resedinta de judet la mârlad? Mutăm tot domle la mârlad ce mai la deal la vale..da sa’mi bag picioru, deschidem si o fabrica de tigarete ptr ghiță si prietenii lui daca tot mutam..

 3. Le plătiți voi deplasarea sau deodată brusc de când este el sub… sa se angajeze eventual oameni din orașele alea.. nu mai stă mult, sa se gândească la lucruri mai bune… Se pot rezolva și online dar la noi așa i, hop sa mergem personal poate, poate ne rezolvă

 4. Da rămane cum am stabilit R A R este o instituţie profund coruptă , mafiotă , angajatii au firme de transport , au staţii ITP , toate strazile sunt pline de hărburi autorizate de registru auto roman SRL……Dom subprefect nu vezi cum te sfidează mondialul comandant Sava ? Oare dacă l-ar fi convocat alde Solomon ,Buzatu , Popică s-ar fi dus ?

 5. Ăștia au înnebunit!! Vor să se apuce de minima decență să… facă treabă pentru cetățean ?!?
  Nooooo….

  Să vedem cât îi va ține…….

LĂSAȚI UN MESAJ