spot_img
30.5 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Succesiune la FMI: Lagarde şi Carstens aleşi, Fischer respins

- Advertisement -

Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni într-un comunicat că a ales doi candidaţi pentru postul de director general, pe mexicanul Agustin Carstens şi franţuzoaica Christine Lagarde, în timp ce israelo-americanul Stanley Fischer este respins.

FMI „va studia candidaturile lui Agustin Carstens şi Christine Lagarde pentru postul de director general”, a indicat instituţia într-un comunicat, citat de AFP.

Mexicul a anunţat candidatura guvernatorului băncii sale centrale la 22 mai, la cinci zile după demisia francezului Dominique Strauss-Kahn.

Ministrul francez al economiei, al cărei nume a fost avansat chiar mai înainte, în timp ce Strauss-Kahn era încarcerat într-o afacere de infracţiuni sexuale şi nu îşi părăsise postul, a confirmat la 25 mai că va fi candidată.

În timp ce, Stanley Fischer, guvernatorul Băncii Israelului, şi-a anunţat intenţia de a candida într-un comunicat sâmbătă, în ziua următoare închiderii oficiale a candidaturilor.

Candidaturile lui Carstens şi Lagarde au fost reţinute „în conformitate cu decizia adoptată de consiliul de administraţie la 20 mai, care detaliază procedura de selecţie a viitorului director general şi în acord cu regula FMI”, ce stabileşte limita de vârstă pentru cel care îl conduce la 65 de ani. Stanley Fischer are 67 de ani.

Boardul FMI, instanţă formată din reprezentanţi ai 24 de ţări sau grupuri de ţări, şi-a fixat ca obiectiv să desemneze un nou director general până la 30 iunie.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.