spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Suferință în tăcere. Deși abuzate de soți, mii de femei refuză ajutorul statului

- Advertisement -

Deși mii de femei sunt anual abuzate de concubini sau soți, în județul Botoșani, doar o mică parte dintre acestea cer protecția statului. Un centru specializat pentru protecția lor, pentru care s-a cheltuit un milion de euro, zace aproape gol.

În județul Botoșani, mai ales în zonele rurale, abuzul femeilor este la ordinea zilei. Concubinii sau soții se impun în multe cazuri cu pumnul, parul sau biciul. Statisticile sunt grăitoare. Numai anul trecut, polițiștii botoșăneni au intervenit la peste 1.000 de cazuri de violență domestică, în tot județul. Cu toate acestea, puține femei depun plângere sau profită de facilitățile oferite de stat pentru a fi protejate, preferând să se întoarcă la abuzator și să îndure în tăcere.

Bate vântul prin centrul pentru femei abuzate

Pe baza statisticilor îngrijorătoare, reprezentanții DGASPC Botoșani au accesat un proiect național cu fonduri europene, prin care să fie construită o rețea de consiliere a victimelor abuzului, dar și o locuință protejată, numită „Casa Venus”, cu șase locuri, unde acestea să fie cazate până la găsirea unei soluții. S-a cheltuit, prin acest proiect, aproape un milion de euro. Cu toate acestea, puține femei abuzate au ajuns să locuiască în această casă protejată,fiind vorba despre șase femei în doi ani…https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/suferinta-in-tacere-desi-abuzate-de-soti-mii-de-2200188.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.