spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Sume importante pentru culte, asociații ori fundații, din bugetul local Bârlad! (FACSIMIL)

- Advertisement -
ALOCĂRI NERAMBURSABILE… Din bugetul local se vor aproba (sau nu!) în cadrul CLM Bârlad, sume importante pentru proiecte propuse de culte, asociații și fundații!

FINANȚARE… Bârlădenii care vor să organizeze evenimente sau să implementeze diverse proiecte locale pot accesa fonduri nerambursabile din bugetul local. Tot ce trebuie să facă este să depună propuneri de proiecte și să respecte criteriile Ghidului solicitantului. Atenție, însă, aceștia trebuie să fie persoane fizice autorizate sau persoane juridice fără scop patrimonial – asociații ori fundații constituite conform legii. Potrivit Programului finanțărilor, ce urmează să fie adoptat la ședința ordinară a CLM Bârlad, pe 29 iunie a.c., vor fi în joc mulți bani!

DOCUMENT: Proiect de hotarare

În proiectul de hotărâre ce va fi pus în discuție, se aprobă alocarea sprijinului financiar nerambursabil alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru secțiunea „Culte”, după cum urmează:

 • Parohiei Sf. Dumitru din Bârlad – suma de 72.545 lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare si integrare turistică a bisericii monument istoric ;
 • Parohiei Andrei din Bârlad – suma de 78.652 lei pentru continuarea lucrărilor de construcție a bisericii ;
 • Parohiei Sf. Trei Ierarhi II din Bârlad – suma de 52.435 lei pentru continuarea lucrărilor de construcție a bisericii ;
 • Parohiei Domneasca I din Bârlad – suma de 61.564 lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare-consolidare a bisericii monument istoric ;
 • Parohiei Sf. Nicolae și Teodor din Bârlad – suma de 14.805 lei pentru efectuarea lucrărilor de renovare la clopotnița bisericii.

Se aprobă, de asemenea, alocarea sprijinului financiar nerambursabil alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru domeniul „Sport”, după cum urmează :

 • Asociației județene de gimnastică Vaslui – suma de 5.125, 06 lei pentru proiectul “Gym foryou,cgym for all”;
 • Asociației Aqua Fun Bârlad, – suma de 12.680,06 lei pentru proiectul “înot cu colegii”;
 • Asociației Clubul Sportiv Kwon Bârlad – suma de 24.808,28 lei pentru proiectul “Performanta este deviza noastră”;
 • Asociației județene de rugby Vaslui – suma de 7.386,60 lei pentru proiectul “Campion în viață, campion pe teren”.

Se mai aprobă alocarea sprijinului financiar nerambursabil, alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru domeniul „Tineret”, după cum urmează :

 • Asociației Astronomice „Sirius” – suma de 9.045,68 lei pentru proiectul “Școala de vară AAS aduce Universul mai aproape de tineri”;
 • Asociației Club Sportiv Grup „Select” Bârlad – suma de 20.906,64 lei pentru proiectul “Fotbalul, alternativa pentru socializare în secolul XXI”.

Se aprobă și alocarea sprijinului financiar nerambursabil, de la bugetul local, pentru activități nonprofit de interes local, pentru domeniul ”Cultură”, după cum urmează :

 • Asociației „Părinți și profesori – Alexandru Vlahuță” Bârlad – suma de 18.502,02 lei pentru proiectul “Senzo-bucuria”;
 • Asociației „Soul Music Art” Bârlad – suma de 20.216,25 lei pentru proiectul cultural artistic – Festivalul național de muzică ușoară ediția a-Vll – a, Bârlad”;
 • Asociației Regionale „Elite Genius” Bârlad – suma de 7.440 lei pentru proiectul „Explorarea creativitatii – Dezvoltarea competentelor artistice și culturale prin intermediul educației nonformale“.

Se aprobă și alocarea sprijinului financiar nerambursabil, de la bugetul local, pentru domeniul ”Activități cu specific social”, după cum urmează :

 • Asociației Nevăzătorilor din România- Filiala Bârlad – suma de 15.318,61 lei pentru proiectul “Timp in noaptea vieții”;
 • Asociației „Bună ziua, copii din România”- suma de 34.320,00 lei pentru proiectul “ Atelierul de emoții”.

Se aprobă în final și alocarea sprijinului financiar nerambursabil alocat de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru domeniul ”Activități pentru mediu”, după cum urmează :

 • Asociației Regionale „Elite Genius” Bârlad – suma de 5.829,85 lei pentru proiectul “Pentru o dezvoltare durabilă”.

Finanțările nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități non profit de interes local se alocă în baza documentației impuse de lege, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. Cine dracu îl mai votează pe cretinul ăsta? Asta face el cu banii publici, WC public de 50.000 €, iar ce rămâne îi donează bisericilor și când se îmbolnăvește ,se duce la Domneasca și Trei Ierarhi să îl facă popa bine! Băi Pu!ă, ia și repară străzile și trotuarele orașului că arată mai rău ca-n Ucraina, jigodie ce ești!

 2. ghiftuiti popii cu bani publici in loc sa modernizati o scoala , un spital .popii cer bani enoriasilor la toate slujbele si tot nu se satura !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.