0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

Supărare la Bunești: șase polițiști, patru luni și un caz nerezolvat!

- Advertisement -

AȘTEPTARE… Familia bărbatului din Bunești, care, în februarie, a fost la un pas să fie sfâșiat de câinii lăsați liberi, ai unui cioban din marginea satului, s-a supărat acum și pe polițiști. Oamenii spun că, după ce s-au făcut publice cele întâmplate, nu mai puțin de șase agenți de Poliție au venit la fața locului și i-au luat victimei declarații, dar de atunci și până acum, iată, aproape de jumătatea lunii mai, aceștia nu le-au trimis niciun răspuns. „Când au venit atât de mulți polițiști în februarie, am zis, uite, domnule, să vezi cum se iau măsuri imediat. Dar e luna mai, iar câinii sunt tot acolo, dezlegați și nimeni nu ne-a trimis nici măcar o hârtie de la Poliție, cu două rânduri, în care să zică dacă e laie sau bălaie”, spune, supărată, Maria Botea, 61 ani.

O întâmplare tipic rurală, în care câinii lăsați liberi de către un cioban nepăsător, îi necăjesc pe localnici, iar unul dintre ei era să fie sfâșiat într-una din zilele de la începutul lunii februarie, nu pare să își fi stins ecoul nici azi. Familia Botea din Bunești, cea care a sesizat atunci acest lucru, susține că nici după atâta timp, de la polițiști nu au primit măcar un semn pe-o coală de hârtie, pe care să le fie scris că acest caz s-ar fi clasat. Maria Botea, 61 de ani, susține că nu atât „lupta” sa cu droaia de câini a vecinului cioban o face să stea cu ochii pe rezolvarea acestui caz, ci faptul că la poarta sa au venit atunci nu mai puțin de… șase polițiști.

Reclamanții așteaptă răspuns!

„După ce s-a dat la ziar faptul că pe bărbatul meu, Constantin Botea, de 71 de ani, l-au mușcat câinii ciobanului și a scăpat ca prin urechile acului, să nu fie nenorocit, la noi au venit șase polițiști. Nu unul, nu doi, nu treci, ci șase! Îmi amintesc foarte bine, că patru erau de la Vaslui, o domnișoară polițist, alți doi agenți și un comisar. Dar au venit și încă doi polițiști din Oltenești. Toți șase erau aici și, pentru că era noroi, au stat cu mașina mai la vale. Ne-am dus acolo, iar vreo oră ne-au luat declarații, mai exact soțului meu. Au scris acolo în mașină, au vorbit la telefon, iar domnul comisar a spus că de acum cazul e preluat de Vaslui, că va trimite aici și Protecția Animalelor, dar și Garda de Mediu, ca să vadă ce se întâmplă. Am spus, uite, domnule, ce înseamnă când Poliția se implică. Au plecat și ne-au dat asigurări că vom primi exact răspuns. Ne-au pus să dăm și numele oamenilor care și ei văd acei câini, care știu că sunt periculoși. Acum suntem în luna mai, da? Nici măcar un rând nu ni s-a spus, dacă se ia vreo măsură sau nu. Ciobanul e la locul lui, stâna din sat la fel, iar câinii sunt tot dezlegați, pe drum. Cei șase polițiști s-au dus și nu i-am mai văzut. Eu nu spun să facă ce nu se poate, dar măcar un răspuns că este sau nu este temeinic ceea ce am reclamat noi. Dacă pentru un caz cu niște câini trebuie să treacă 4 – 5 luni sau un an pentru un răspuns, apoi, Doamne ferește, dacă era un caz mai grav, cum era? Da, noi așteptăm răspunsul în continuare, că dacă șase polițiști ne-au dat asigurări că se ocupă de caz, nu avem cum să deznădăjduim”, spune Maria Botea, 61 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.