spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

„Super-iahtul lui Putin“, cadoul de Crăciun oferit de mai mulți oligarhi în 2014

- Advertisement -

Sutele de milioane necesare pentru construirea super-iahtului președintelui rus Vladimir Putin au fost dăruite de oligarhi ruși drept cadou de Crăciun în anul 2014, conform unui site al opoziției ruse, relatează Business Insider.

Iahtul dispune de câteva piscine, două heliporturi, un bar special, băi cu robinete din aur și cinema.

De asemenea, se crede că super-iahtul în valoare de 700 de milioane de dolari a fost utilizat de presupusa amantă Alina Kabaeva, conform raportului.

Dossier Center, care „urmărește activitatea criminală a diferitelor persoane asociate cu Kremlinul”, a afirmat că un grup de oameni de afaceri ruși, conduși de Gennady Timchenko, a strâns cele 583 de milioane de euro necesare pentru construirea iahtului „Șeherazada”. Super-iahtul fost construit într-un șantier naval german și lansat pe apă în luna iulie a anului 2019.

Autorităţile italiene au confiscat în luna mai super-iahtul președintelui rus, după ce ancheta desfășurată a scos la iveală posibile legături cu guvernul rus. Cercetările „au evidențiat prezența unor legături economice și de afaceri semnificative” între proprietarul iahtului și „elemente proeminente ale guvernului rus”.

Super-iahtul a fost supus unor reparații în luna iunie a anului 2020 în portul italian Marina di Carrara, din Toscana. ..https://adevarul.ro/stiri-externe/rusia/super-iahtul-lui-putin-cadoul-de-craciun-oferit-2204464.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.