spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Suplimentare de fonduri pentru programul Rabla

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BANI… Programul Rabla Plus a fost suplimentat, începând cu 21 august, cu 200 de milioane de lei, iar o sumă similară va fi disponibilă pentru programul Rabla Clasic, din 28 august.

SPRIJIN FINANCIAR… Vești bune pentru vasluienii care vor să-și înnoiască parcul auto. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că programul Rabla Plus a fost suplimentat, începând cu 21 august, cu 200 de milioane de lei, iar o sumă similară va fi disponibilă pentru programul Rabla Clasic, din 28 august.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat pentru luna august o suplimentare totală de 400 de milioane de lei pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, începând de sâmbătă, cei interesați de programul de înnoire a parcului auto Rabla Plus 2021 au cu 200 de milioane de lei în plus disponibili. Bugetul inițial din aprilie era cel mai mare de până acum, de 400 de milioane de lei, dublu față de bugetul de anul trecut, iar cu suplimentarea actuală, devine triplu față de 2020 și la un total aferent anilor 2020 și 2021 de 800 de milioane de lei. Potrivit Ministerului Mediului, prin bugetul anual inițial Rabla Plus ar fi urmat să fie achiziționate până la 6.600 de mașini electrice 100% și aproximativ 5.000 de mașini hibride plug-in. Potrivit AFM, în cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Persoanele care renunță la o mașină veche, poluantă, și achiziționează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus. Cuantumul finanțării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar pentru cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei, au transmis reprezentații AFM. Interesul pentru Rabla Plus se vede și în ultimele cifre publicate de AFM, în creștere față de luna anterioară. Astfel, potrivit datelor centralizate de AFM  la data de 19 august, s-au înscris la producători/dealeri auto 6.047 de persoane fizice, fiind achiziționate 1.353 de autovehicule noi (802 electrice, 551 hibrid) și 2 motociclete electrice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.