spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Surpriză de proporții pentru seniorii Bârladului: de ziua lor, invitat special va fi cosmonautul Dumitru Prunariu! (FOTO)

- Advertisement -

DE EXCEPȚIE… Seniorii din municipiul Bârlad vor avea parte în acest an, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, de o surpriză cu totul specială, care cu siguranță îi va impresiona! Conducerea CARP Bârlad l-a invitat în „orașul rulmenților” pe însuși Dumitru Prunariu, primul și singurul român, care a ajuns în spațiul cosmic, cu vestita navă Soyuz-40, în 1981. Bunicii din Bârlad au trăit acest moment important pentru România în plină tinerețe, așa că întâlnirea cu cel pe care l-au admirat și l-au urmărit de-a lungul timpului, se anunță a fi una foarte interesantă, onorantă și, evident, nostalgică. Anul acesta s-au împlinit 42 de ani de la acel moment uluitor pentru o lume întreagă.

Primul și singurul român cosmonaut va veni la Bârlad, la invitația Asociației C.A.R.P „Elena Cuza” din Bârlad, pentru a povesti întreaga aventură spațială, dar și cum a ajuns să fie selecționat pentru a deveni cosmonaut. În cadrul misiunii Soyuz 40, efectuată în perioada 14 – 22 mai 1981, Dumitru Prunariu a petrecut în spațiul cosmic șapte zile, 20 de ore și 42 de minute. Misiunea spațială s-a desfășurat la bordul navei cosmice sovietice Soyuz-40 și al stației orbitale de cercetare științifică Salyut-6. Cosmonautul Dumitru Prunariu a fost al 103-lea om care a zburat în spațiu, în urmă cu patru decenii, când România a devenit al 11-lea stat din lume care a avut proprii cosmonauți/astronauți.

„Acest om a cărui măreție este depășită doar de modestia sa, acum ne poate inspira prin exemplul personal să ne depășim limitele”

„Un OM, un EROU, un SIMBOL, Dumitru Dorin Prunariu, singurul român care a mângâiat Universul pe creștet, vine la Bârlad să ne împărtășească poveștile sale captivante din spațiu și să ne dăruiască perspective valoroase despre cum putem contribui la construirea unui viitor mai bun. Asociația C.A.R.P „Elena Cuza” din Bârlad vă invită la acest eveniment remarcabil, organizat cu ocazia sărbătoririi „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice” și a împlinirii a 69 de ani de la înființarea Asociației. Întâlnirea are loc duminică, 17 septembrie a.c., la ora 11.00, la Teatrul V.I.Popa din Bârlad. Din satul Groși, județul Brașov până în Cosmos este cale doar de o privire. De un băiețel năzdrăvan care scruta Universul, până la cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu este cale de… multă muncă, ambiție, provocări fizice, privațiuni… și totuși, adolescentul în cărui destin a scris Henri Coandă și-a trăit visul. A reușit ca, înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani, să devină primul cosmonaut român și cel de al 103-lea din lume. Este mult? Este puțin? Istoria va decide! Din fericire, noi putem astăzi să îl atingem pe cel care a marcat deja destinele a sute de tineri și continuă să o facă. Acest om a cărui măreție este depășită doar de modestia sa, acum ne poate inspira prin exemplul personal să ne depășim limitele. Dumitru Dorin Prunariu spune că cerul nu este limita, că doar imaginația noastră ne poate limita. Indiferent de ce decidem să facem în viață, sursa de inspirație va fi în fața noastră să ne demonstreze că orice este posibil”, anunță reprezentanții CARP Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Mare escroc si Prunariu asta , ar trebui sa-i fie rusine ca minte copiii de o viata intreaga ca a fost el in spatiu … totul este o mare frauda la nivel global , filmari regizate pentru prostit populatia – pacificare si control.
    Cautati cuvintele nasa fake pe rumble sau alta platforma alternativa gen odissey , gab.

  2. Vacă Mare, se pare că o să fie. Sudoristele -dublu lingviste – nu au percepția limbii române. Nu tu ziceai că dădeai limbi lui Onilă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.