Surpriză totală pentru șoferii din Iași! Primăria nu mai vrea să lase toate mașinile să intre în municipiu

Primăria Iași ar urma să amenajeze parcări în toate punctele de intrare din municipiu. Conducătorii auto din zona metropolitană Iași își pot lăsa autoturismele în locurile respective pentru a intra în oraș cu mijloacele de transport în comun. Primarul Mihai Chirica a cerut primarilor din jurul Iașului să se grupeze într-un parteneriat pentru a derula investiția
Șoferii din zona metropolitană Iași vor avea parte de o surpriză. Municipalitatea ieșeană vrea să impună un proiect în sprijinul conducătorilor auto din zona orașului. Primarul Mihai Chirica a anunțat că va implementa un proiect cu fonduri europene pentru înființarea unor parcări în toate punctele de intrare din municipiul Iași. Proiectul va fi însă derulat cu sprijinul primarilor din jurul orașului, aceștia urmând a se grupa într-o asociere. Proiectul prevede și alte tipuri de investiții alături de sistemul de parcări de la marginea orașului. Acest proiect va fi implementat alături de noul tren metropolitan, un alt concept care va fi realizat de primăriile din jurul Iașului.
Parcări pentru șoferii din zona metropolitană Iași
Primarul Mihai Chirica a arătat și în ce va consta noul proiect. Edilul Iașului a trimis o adresă primarilor din jurul Iașului pentru a le cere sprijinul.

„Adresa pe care v-o trimit reprezintă o propunere de colaborare a cărei concretizare va contribui la îmbunătățirea substanțială a condițiilor de trafic înregistrate în prezent la intrările și ieșirile din municipiul Iași. Proiectul vine și cu îmbunătățirea traficului din arealul străzilor principale din comuna dumneavoastră. Primăria municipiului Iași intenționează să amenajeze, în toate punctele de intrare în oraș, parcări care vor funcționa pe principiul Parc & Ride. Este un sistem ce va permite un acces mult mai facil în municipiu al persoanelor care utilizează autoturismele pentru a accede în oraș. Concret, conducătorii auto își vor putea lăsa autovehiculele în aceste parcări, urmând să-și continue drumul în municipiul Iași prin intermediul mijloacelor de transport în comun local”, a spus primarul Mihai Chirica.

Parcările vor fi realizate cu fonduri europeneȘoferii care intră în Iași vor trebui să-și lase mașinile în parcările respective. Primarul Mihai Chirica le-a cerut autorităților locale din jurul orașului să găsească câte un teren pe care vor fi ridicate noile parcări. …https://www.bzi.ro/surpriza-totala-pentru-soferii-din-iasi-primaria-nu-mai-vrea-sa-lase-toate-masinile-sa-intre-in-municipiu-4130612?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Local
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ