Surprize la liceele tehnologice din comunele judetului: sefi de promotie cu medii exceptionale!

REZULTATE Acest sfârsit de an scolar, desi marcat de epidemia cu noul coronavirus, reuseste sã aducã o bucurie cu totul specialã, din partea liceelor tehnologice! Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” – Zorleni, Liceul “Ghenutã Coman” din Murgeni sI Liceul Tehnologic din Puiesti, se mândresc astãzi cu trei sefi de promotie, cu rezultate fãrã precedent în învãtãmântul tehnic. Bianca Alexandra Mihai (Zorleni), Gabriela Andries (Murgeni) si George Alexandru Oprea (Puiesti) sunt cei trei elevi care onoreazã nu doar liceele absolvite, dar si învtãtãmântul din mediul rural care pânã acum era privit fãrã prea mult … optimism. Cel putin în cazul lui George Alexandru Oprea, de la Liceul Tehnologic din Puiesti, performanta este cu atât mai merituorie cu cât el a absolvit liceul cu media 9,97, desi colegii de la scoala sa, ani la rând, nu reuseau prea multi sã treacã examenul de bacalaureat. În cazul lui George, asteptãrile sunt mari si pe deplin justificate.

Sefii de promotie din cele trei licee tehnologice din zona Bârladului, Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” – Zorleni, Liceul “Ghenutã Coman” din Murgeni si Liceul Tehnologic din Puiesti, demonstreazã cã învãtãmântul din mediul rural nu este nici pe departe vreo “Cenusãreasã” a scolii românesti. Cei trei sefi de promotie din liceele de la Zorleni, Murgeni si Puiesti, au medii de absolvire foarte mari, în cazul celui din Puiesti, media fiind chiar egalã cu cea a sefului de promotie de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, 9,97! Faptul cã fac parte din generatia de sacrificiu, care a terminat liceul cu masca pe gurã si mãnusi chirurgicale pe mânã în loc de robe si tocã pe ei, nu i-a descurajat! Dar hai sã facem cunostintã!

Bianca Alexandra Mihai, viitor judecãtor!

Sefa de promotie a Colegiului Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni, Bianca Alexandra Mihai, a absolvit cu media 9,83 la Specialitatea Servicii, mai precis Tehnician activitãti economice. Bianca vrea sã urmeze Facultatea de Drept din cadrul Universitãtii “A.I.Cuza” Iasi, dorind sã ajungã … judecãtor. Stie cã are multi ani de învãtat si cã va trebui sã absolve si Institutul pentru Magistrati, dar are o ambitie de fier.

Astãzi doresc sã le multumesc domnilor profesori, domnului director, Gându Liviu, doamnei diriginte, Iosub Nelia, doamnei bibliotecar, Zuran Luminita, colegilor si tuturor celor care mi-au fost alãturi în acesti patru ani de liceu. Trecem printr-o perioadã dificilã din punct de vedere emotional, suntem prima generatie de absolventi care nu au avut sansa sã simtã cum emotia finalului le umple sufletul în timpul festivitãtii de absolvire. Noi suntem o generatie de sacrificiu care si-a ascuns frãmântãrile sufletesti sub o mascã, care a avut parte de un altfel de final, unul cu mai putine flori, baloane si felicitãri, însã nimic nu e greu atunci când o faci pentru binele tãu si al celor din jur. Îmi va fi dor sã merg la liceu dar stiu cã fiecare etapã din viatã are un început si un final, diferit de aceastã datã, asa cã nu îmi rãmâne decât sã depun efort în continuare pentru a-mi atinge urmãtorul obiectiv, sã fiu un judecãtor cu rezultate admirabile. As vrea sã mai adaug cã activitãtile desfãsurate în cadrul liceului, precum si participarea mea activã în cele douã proiecte desfãsurate prin programul Erasmus + m-au ajutat sã trec peste obstacolele pe care le întâlneam atunci când trebuia sã mã integrez într-un grup, concursurile si olimpiadele scolare la care am participat m-au ajutat sã scap de emotiile de a tine un discurs în fata unui public, toate acestea mi-au oferit prilejul de a-mi creste încrederea de sine, astfel cã anul trecut am obtinut locul 2 în cadrul olimpiadei din aria curricularã “Tehnologii”, domeniul Economic, Administrativ si Comert.”, a precizat Bianca Alexandra Mihai.

Gabriela Andries din Murgeni, o ambitioasã: “voi ajunge un avocat celebru”

Despre Gabriela Andries, din localitatea Peicani, sefa de promotie a Liceului Tehnologic “Ghenutã Coman” din Murgeni, nu putem decât sã spunem cã asa o ambitie, rar vezi prin zona licealã din orasul primarului “Zã Best”. A terminat cu media generalã pe patru ani 9,56, la aceeasi specialitate ca Bianca Mihai din Zorleni – Tehnician activitãti economice. Dar Gabriela nu are de gând sã rãmânã în aceastã specialitate. :Vreau sã fac Facultatea de Drapt de la Brasov. Voi fi un avocat de succes”, a spus hotãrâtã Gabriela. “Anii de liceu au fost, pentru mine, cei mai frumosi ani din viata mea. Prin intermediul bunilor mei profesori, am avut sansa sã mã dezvolt intelectual si personal, pregãtindu-mã, atât pe mine cât si pe dragii mei colegi (care mi-au devenit o a doua familie) pentru viata de dupã liceu. Anul acesta, fiind ultimul pentru mine, mã asteptam sã fie unul cu totul diferit, trebuia sã fie anul de glorie al celor de clasa a 12-a în care toti asteptam cu nerãbdare absolvirea. Din nefericire, pandemia ne-a spulberat acest vis. Consider cã aceastã perioadã ne-a deschis ochii tuturor si ne-a învãtat sã ne bucurãm de fiecare moment petrecut alãturi de colegi, prieteni si familie. Sper din tot sufletul sã fie prima si ultima generatie cãreia i se întâmplã acest lucru.”, a precizat Gabriela Andries.

George Alexandru Oprea din Puiesti, cea mai mare medie din zona Bârlad

Liceul Tehnologic din Puiesti a dat în acest an unul dintre cei mai buni absolveti din zona Bârlad. George Alexandru Oprea a absolvit clasa a XII-a la specialitatea Protectia Mediului, având calificare de technician ecologie si protectia mediului, cu media 10, iar media celor patru ani este de 9,97! Aceeasi medie ca a lui Dragos Iordan, absolventul Colegiului :Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad! Asadar, cei doi elevi – Dragos si George sunt sefii de promotie cu cele mai mari medii de absolvire din zona Bârlad! Pentru prima datã în istoria Liceului din Puiesti de dupã 1990, un absolvent reuseste o asemenea performantã. George vrea sã urmeze cursurile Universitãtii “Transilvania” din Brasov, dar încã nu si-a ales ce facultate, având mai multe optini.

“Chiar dacã am optat pentru un liceu din mediul rural, acest lucru nu m-a motivat mai putin sã învãt, ba din contrã a fost o motivatie în plus pentru cã a trebuit sã demonstrez cã pot fi la acelasi nivel ca cei de la oras. În cei patru ani ,cei mai importanti au fost profesorii care au crezut mereu în fortele mele, dar mai ales doamna dirigintã, care m-a sustinut încã de la începutul meu pe acest drum. Mereu am visat la un sfârsit de clasa a 12-a cu toca pe cap, dar din nefericire m-am ales cu masca la gurã. Prin faptul cã am devenit sef de promotie la un liceu din mediul rural, am demonstrat cã nu conteazã mediul în care înveti, ci efortul depus.”, a transmis pentru Vremea Nouã, George Alexandru Oprea.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ