Sustinere pentru Maria, fetita care vrea sã trãiascã!

SUSTINERE Primarul Vasile Puiu de la Vetrisoaia este unul din cei pentru care povestea Mariei, copila de aproape 4 ani, ce se luptã cu o boalã prea grea pentru vârsta ei, a avut ecou! Primarul a anuntat cã va propune Consiliului Local (CL) Vetrisoaia sã acorde familiei un ajutor financiar de 2000 de lei.

Pentru a se strânge însã cei aproape 1800 de euro, mai este nevoie de putin efort din partea celor care vor sã o ajute pe fetitã. Între timp, ea însãsi face eforturi mari, ca într-o zi sã se poatã bucura de copilãrie, la fel ca toti copiii de seama ei. “Acum reuseste sã strângã mânuta. E mare lucru! Ne-a ajutat mult sedintele de kinetoterapie. Apoi a început sã spunã silabe, bucãtele de cuvinte. Ne-au încurajat medicii cã, dacã luptãm, vom obtine rezultate si mai bune. Dacã mai facem si operatia de la Chisinãu, din februarie, sperantele cresc si mai mult”, spune, cu optimism, Georgeta, mama micutei Maria Roxana Huzum.

Maria, ajutatã sã lupte cu destinul!

“Nu este primul caz, din pãcate, pe care îl întâmpinãm. Am mai avut cazuri de copii bolnavi, pe care CL Vetrisoaia i-a ajutat. Si în cazul Mariei vom proceda la fel. Vom încerca sã dãm în jur de 2000 de lei, ajutor de urgentã. Ne-am dori sã îi dãm mai mult, însã, stiti cum este, legea trebuie respectatã si bugetul comunei, de asemenea”, a spus primarul Vasile Puiu. De reamintit cã micuta Maria Roxana Huzum s-a nãscut cu o serie de afectiuni grave, între care tetraplagie spasticã. Pãrintii sãi au refuzat, în ciuda sfaturilor primite, sã o abandoneze în spital si au început lupta cu…destinul! Si a fãcut pasi importanti, însã mai au nevoie de o interventie chirurgicalã, programatã la un spital din Chisinãu. Ea costã însã aproape 2000 de euro, prea mult pentru veniturile extrem de modeste ale familiei din Vetrisoaia. Cei care vor sã o ajute pe Maria au cont bancar la dispozitie, deschis la BCR, pe numele Huzum Georgeta, unde sã poatã face donatii: RO49RNCB0758065512140001.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ